Nyheder
imported

Har du hukommelsesproblemer? Nervebetændelse eller slidgigt i knæene?

Nordjylland: Så kan du måske deltage i et klinisk forsøg - hvor man undersøger medicinske behandlingers sikkerhed og effekt hos mennesker.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Fremtidens medicin

For blot 6 dage siden åbnede et helt nyt og danskejet forskningscenter i Gandrup; Forskningsklinikken Sanos, der arbejder for at udvikle nye livsforbedrende lægemidler inden for Slidgigt, Alzheimers og hukommelse, diabetes,  overvægt og hudsygdomme.

Dedikeret til patienter

Sanos har tre klinikker i Danmark, placeret i Herlev, Vejle – og nu også i Nordjylland, i Sundhedshuset i Gandrup. – Sanos er et klinisk forskningscenter dedikeret til deltagere i kliniske forsøg. Hos Sanos er vi fuldt fokuseret på deltagerens behandling og oplevelse. Vi tager os tid til, at man får et godt forløb i et klinisk studie, fortæller klinikchef Mette Skaksen, Sanos i Gandrup, der med stor glæde kunne slå dørene op til den helt nye klinik i tirsdags, den 3. marts.

Placering i Nordjylland

Mette Skaksen er utrolig glad for, at Sanos nu også i Nordjylland kan tilbyde patienter at deltage i kliniske forsøg. Sundhedshuset her i Gandrup rummer et væld af muligheder. Fysisk er vi placeret sammen med Gandrup Lægeklinik med tre meget innovative, praktiserende læger – og de ønsker ligeledes at være med til at fremme forskning inden for nye behandlingsmuligheder, siger Mette Skaksen og tilføjer, at det giver et løft til patienterne i Nordjylland. – Den nye placering giver os bedre muligheder for at leve op til vores vision om at give deltagere mulighed for at modtage den nyeste og bedste medicinske behandling inden den er frigivet på markedet. Mette Skaksen opfordrer alle interesserede til at tilmelde sig de kliniske forsøg. – Det er deltagerne, der tilmelder sig, der er blandt de afgørende faktorer for, at vi kan finde frem til nye behandlingstyper.

Tilmeld dig

Samtlige studier er godkendt af Lægemiddelstyrelsen og Etisk komité, og alt personale – bioanalytikere, læger, sygeplejersker, sekretærer og radiografer – er uddannet inden for dette område. Sanos er et tilbud til alle i regionen, som er interesserede i at deltage i forskning omkring forskellige former for sygdom. I løbet af marts måned opstartes der 2 studier i slidgigt og i april et Hukommelsesstudie. Tilmeld dig kliniske forsøg her

På Sanos Klinikken i Gandrup er der hovedsagligt tale om fase II og fase III lægemiddelforsøg.

Fase II

Et lægemiddelforsøg i fase II er designet til at vurdere medicinen hos personer med sygdommen, som det pågældende præparat er udviklet til at påvirke. Man er interesseret i at undersøge hvor effektivt præparatet er til at behandle sygdommen i forhold til forskellige doser. Et sådan forsøg vil oftest inkludere 20 til 300 personer afhængig af kompleksiteten i det enkelte forsøg.

Fase III

Et lægemiddelforsøg i fase III udføres på en meget stor gruppe personer for at få en endelig vurdering af præparatets overordnede effektivitet og sikkerhed. Disse undersøgelser involverer typisk et større antal deltagere (flere end 300). Et fase III lægemiddelforsøg er nødvendigt at gennemføre for at få et præparat godkendt af myndigheder med henblik på en lægeordineret behandling.

Brug for mere info? Læs ”Ofte Stillede Spørgsmål”

 

Læs om fantastiske oplevelser og events