Nyheder
imported

Har indsamlet 350 kilo plast på stranden siden lørdag

Race for Oceans samler plast til en havkystlinje mellem Blokhus og Løkken

Tekst og foto: Martin Frandsen

Det er ikke svært at blive bekræftet i, at der er for meget plastaffald i havene, hvis man lægger vejen forbi den havplastlinje, som Race for Oceans i disse dage er ved at lægge på stranden på den 15 kilometer lange strækning mellem Blokhus og Løkken.

Nord for Saltum Strand
Siden lørdag 10. oktober har frivillige nemlig være i gang at finde plast på stranden og lægge det i en linje fra Blokhus, og tirsdag eftermiddag 13. oktober er de nået nord for nedkørslen til Saltum Strand og har foreløbig indsamlet 350 kilo plast. – Det er hovedsageligt rester af reb fra bundgarn vi finder, fortæller Signe Simonsen, initiativtager til Race for Oceans.

Vatpinde fra England
– Men også mange plastikpinde fra vatpinde. De kan findes langs hele Vestkysten og kommer fra England, hvor det er kulturen at skylle dem ud i toilettet. Deres renseanlæg har ikke kunnet opfange dem, og så ender de i havene og til sidst på vores kyster. Men det gode er, at vi har identificeret kilden til forureningen, så man i England har forbedret renseanlæggene, og nu fanger de vatpindene, forklarer Signe Simonsen.

Verdensmålsprisen
Danmarks første havplastlinje bliver lagt for at fejre, at Race for Oceans har vundet Verdensmålsprisen 2020 for at sætte fokus på det 14. af FNs  17 Verdensmål, livet i havet. Prisen har Race for Oceans vundet for i september at arrangere en 10 dage lang stafet fra Sylt til Skagen, en strækning på 456 kilometer, samt 18 strandrensninger for at sætte fokus på den stigende plastforurening. – Vi inviterede eksperter og virksomheder, der arbejder med at gøre havplast til en ressource, til at deltage, og på den måde fik vi kombineret, sport, viden og strandrensning, fortæller Signe Simonsen.

Kom og vær med
Indsamlingen fortsætter mod Løkken frem til og med fredag 16. oktober, og alle er mere end velkomne til at hjælpe med til at rense stranden for plast, lyder opfordringen fra Signe Simonsen.

Læs om fantastiske oplevelser og events