Nyheder
imported news

Helikopterbase ved Vester Hjermitslev

130 borgere mødte op i "Lunden" i Vester Hjermitslev i går, onsdag d. 5. feb.

I går mødte ca. 130 borgere op til borgermøde om helikopterbasen ved Vester Hjermitslev. Her fortalte Jammerbugt Kommune om den nye lokalplan for området.

Folk fra Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning fortalte samtidig om ordningen og om de tekniske forhold, når der er flyvninger fra basen. Fokus var primært på støjforhold, der er i forbindelse med flyvning til og fra basen, og borgerne stillede også flere spørgsmål til emnet. De fik svar på deres spørgsmål, og der var en god dialog, oplyser kommunen i dag til Blokhus avis.

Prøveflyvning

Maks støj i forbindelse med flyvningerne vil blive 80 db. Men da det er svært at forestille sig, så tilbød Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning at lave en prøveflyvning over Vester Hjermitslev nu på søndag 9. februar 2020 mellem kl. 12 og 14. Prøveflyvningen vil ske i forbindelse med, at en akuthelikopter skal på flyvning alligevel, derfor er tidspunktet ikke mere præcist, samtidig tages forbehold for evt. vejrmæssige omstændigheder. Lægehelikopteren vil flyve over området i en højde, der kan give en fornemmelse af de 80 db.

Dagsorden for mødet i øvrigt:

  • Velkomst ved Formand for Teknik- og Miljøudvalget Jens Christian Goldning
  • Oplysning om lokalplan, kommuneplantillæg, planlægningsproces og høringsfrist ved planlægger Kathrine Brix Mørk, Jammerbugt Kommune
  • Helikopterordningen og politiske proces ved repræsentanter fra Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning
  • Tekniske forhold ved senior projektchef Albert Ernest Coutant, Rådgivende ingeniørfirma Rambøll
  • Spørgsmål og debat

Læs om fantastiske oplevelser og events