Brovst

Her skal du vise corona-pas fra på fredag

For at komme den stigende smitte til livs har Folketingets Epidemiudvalg bakket op om at indføre corona-pas i dele af dansk erhvervsliv.
Regeringen vil med opbakning fra Folketingets Epidemiudvalg og på baggrund af sundhedsmyndighedernes anbefaling indføre, at der fra på fredag skal ske kontrol af corona-pas på flere områder i erhvervslivet, oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.
– I dag står vi heldigvis et andet sted, end vi gjorde for halvandet år siden. Størstedelen af danskerne er vaccinerede, og ude på gågaderne, restauranterne og i butikkerne summer det atter af liv, siger erhvervsminister Simon Kollerup.
– Men når vi nu tager corona-passet op af værktøjskassen igen, så er det netop for at holde samfundshjulene i gang i en tid, hvor smitten stiger. Vi skal bruge corona-passet som en sikkerhed, når vi samles mange personer. Sådan så når vi går på restaurant, så ved vi, at sidemanden enten er vaccineret eller er testet negativ. Det kan selvfølgelig aldrig være en 100 pct. sikkerhed, men vi skal sørge for at holde smitten i skak. For mange vil corona-passet allerede ligge klar på telefonen, og virksomhederne har prøvet det før, siger han.

Her skal man vise corona-pas fra fredag 12. november:

  • Nattelivet
  • Indendørs serveringssteder

Herudover skal der tjekkes corona-pas til arrangementer og aktivitet med over 200 deltagere indendørs og 2000 deltagere udendørs.
Dette gælder for følgende på erhvervsområdet:

  • Bade- og legelande
  • Forlystelsesparker, spillehaller og kasinoer
  • Konferencer, foredrag, messer og dyrskuer

Folk, der er fuldt vaccineret, eller som har modtaget deres første vaccinestik inden for de sidste to uger, skal blot vise deres gyldige corona-pas, hvis de eksempelvis vil på restaurant eller til større arrangementer.
Borgere, der ikke har modtaget vaccinen, kan fortsat få et gyldigt corona-pas ved en negativ coronatest, eller såfremt de har været smittet med COVID-19 inden for de sidste 6 måneder. Kravet om corona-pas gælder for voksne og børn over 15 år.
Der vil fortsat være adgang til kompensation for faste omkostninger for de virksomheder, som har en omsætningsnedgang på minimum 45 pct. frem til 31. december 2021. Derudover kan virksomheder anvende den midlertidige arbejdsfordelingsordning.
Yderligere informationer og retningslinjer findes på:
Erhvervsstyrelsens hjemmeside
samt på:
coronasmitte.dk.

Læs om fantastiske oplevelser og events