Blokhus

Highway 66 bliver til Café Benjamin

Nye forpagtere i Blokhus

Fredag 5. januar overdrages nøglerne til ejendommen på Aalborgvej 8 i Blokhus, der indtil for nylig husede restauranten BBQ Highway 66.

Karim Salih, der opsagde sit lejemål pr. 31. december 2023, ønsker nu at koncentrere sig om sine andre restauranter i henholdsvis Skagen og Sæby, og derfor har der været søgt efter en ny restauratør til virksomheden.

Det har nu ført til at indehaver af bygningen, John Andersen, har indgået forpagtningsaftale med ægteparret Safa (24 år) og Ali Reza Mousavi (31 år). De driver i forvejen pizzarestauranten Sason på Torvet 4 i Blokhus – kun 1 minuts gang fra Highway 66, men det har ikke afholdt dem fra at etablere sig med endnu en forretning i feriebyen.

-Det nye sted kommer til at danne ramme om Café Benjamin, fortæller Ali Reza Mousavi. Vi skal fortsætte med Sason Blokhus, som alle kender den, men i Café Benjamin vil gæsterne kunne se frem til nogle anderledes retter.

Italienske retter

På caféen vil 80 % af menukortet være retter, som ikke findes på Sason. Her kan gæsterne f.eks. glæde sig til mere raffinerede pizzaer og pastaretter med et italiensk touch samt spændende salater og grillretter.

Mad, der ligger i den lidt finere ende, og selve indretningen på caféen vil også lægge mere op til hyggeligt samvær, hvor man f.eks. kan nyde en hyggestund med spil, mens man venter på maden.

En af stedets signaturretter bliver et stjerneskud. En særdeles velkendt ret her langs Vesterhavet, men på Café Benjamin bliver den forfinet. Udover stegte fiskefileter, laks, asparges, håndpillede rejer, kaviar, grønt og æg udvides den med lækker flodkrebs i dildlage og krabbekød.

Erfaren restauratør

Ægteparret, der oprindeligt stammer fra Afghanistan og nu bor i Aalborg, har opholdt sig i Danmark i flere år. Ali siden 2002 og konen Safa siden 2011. De glæder sig til at tage hul på endnu et erhvervseventyr, og de er ikke helt ubekendte med branchen. Ali har drevet restaurant i både Aarhus og Ebeltoft siden 2005, hvor sidstnævnte også hed Benjamin – opkaldt efter den ældste søn.

Restaurant Sason i Blokhus overtog restauratørerne 1. oktober 2022, og fremover vil det primært være Safa, der driver den, og Ali vil være at finde i Café Benjamin.

Lige nu pågår der en mindre renovering inden de kan byde gæsterne velkommen indenfor i Café Benjamin den 9. februar.

Fra den dag vil de holde åbent hver dag frem til og med 25. februar 2024, hvorefter de vil fastlægge nye åbningstider.

Læs om fantastiske oplevelser og events