Nyheder
imported

Historiske Glimt – Af: Harald Klitgaard

Vælter sømærket?

I de senere år har vi i Blokhus oplevet, at flere hyppige storme har angrebet vores strand og klitter, endda storme med vindstød af orkanstyrke. Det er især gået ud over den store hjørneklit foran Strandcentret, hvorpå Sømærket stolt rejser sig  og fortæller alle, at her ligger fritids – og badebyen Blokhus. De kraftige storme har været hård ved klitten, sømærket står på, og store bølger har ædt adskillige meter af klitten og sandfygning har fjernet sand fra sømærkets tre ben, som hver især står på et betonfundament på adskillige tons. Klitten er blevet mindre, og sømærket står mere yderligt end oprindeligt.  Dette har imidlertid fremkaldt stor bekymring i Blokhus, og mange har det indtryk, at sømærket står så yderligt, at der er fare for, at det vælter.

"Sømærket er med til at markere vor identitet i Blokhus. De kraftige storme har været hård ved klitten, sømærket står på, og store bølger har ædt adskillige meter af klitten og sandfygning har fjernet sand fra sømærkets tre ben. Vælter det?"

Imidlertid kan vi oplyse ,at der ikke er nogen umiddelbar fare for nedstyrtning de første år.  To eller tre år med yderligere kraftige vindstød af orkanstyrke kan imidlertid ændre det. Derfor har kommunens tekniske forvaltning en ekspertgruppe parat til at gribe ind. Samtidig fotograferer man af og til klitten og sømærket fra en drone for at have styr på udviklingen. Sagen er i gode hænder, og vi borgere kan slappe af.

Blokhus er idag inde i en meget positiv udvikling,så vi har mere end nogen sinde brug for sømærket til at markere vor identitet.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events