Nyheder
imported

Høst og kunstmarked på en ny måde

Markedet blev med succes holdt som en rambla

Tekst: Martin Frandsen  Foto: Poul Nymark

Selv om Corona-restriktionerne betyder, at det årlige Høst og Kunstmarked i Blokhus bliver holdt på en anden måde, så fortæller søgningen til telte og stadeholdere, at markedet stadig er en stor succes.

En rambla
Normalt er boderne samlet i et stort telt på Torvet, som tiltrækker masse af kunder og nysgerrige gæster. – Men i år har vi valgt at holde markedet som en rambla, hvor stadeholderne er spredt ud fra Blokhus Bageri og frem til Strandhotellet. På den måde undgår vi, at der opstår forsamlinger, forklarer Jannie Ratke, Erhvervsforeningen Destination Blokhus. Boderne, der er placeret foran butikkerne i samarbejde med erhvervslivet, tilbyder fristelser med alt fra blandt andet tyrkiske specialiteter, æbler og gin, til kunst og fisk.

Feriebesøg i Blokhus
Blandt kunderne er Claus og Maibritt Jensen samt børnene Frederik på 12 og Mia på 11 år fra Vejen. De holder en kort efterårsferie i det nordjyske og er på besøg i Blokhus, mens der er marked. – Blokhus er jo et skønt område med havet og vestkysten, og så er her hyggeligt og ikke for stort, fortæller Claus, mens indkøbet af børnenes favorit, honning, blive gjort færdig hos Sanne & Brunos Biavl. – I går var vi i Fårup Sommerland. Det var sjovt, og vi gik 15 kilometer, fortæller Maibritt.

6 slags gin
Lidt derfra har Hanne Schade og Ulrik Mose Schade fra Tranum Mølle Destilleri en forholdsvis travl dag. Med sig har de seks forskellige slag gin fra deres eget destilleri samt to slags snaps. – Det er altid interessant, når folk kommer her og køber første gang, men det er endnu mere interessant, hvis de også kommer anden gang, griner Ulrik Mose Schade.

Altid opbakning i Blokhus
– Vi vil altid gerne være med i Blokhus, her er altid en rigtig pæn opbakning, og vi har mange gengangere blandt vores kunder og stamkunder, supplerer Hanne Schade. – Det er dejligt, at markedet er blevet til noget. Folk er også gode til at holde afstand og vente på de bliver deres tur, fortæller hun.
Arrangørerne har sikret, at der er afstandsmærker og sprit ved alle boder, ligesom alle frivillige har haft visir på under deres arbejde.

 

Du kan se programmet for Efterårsfestivalen i Blokhus her – der er aktiviteter for hele familien til og med søndag den 18. oktober. 

Læs om fantastiske oplevelser og events