Nyheder
imported

Hvad med sexlivet efter storkens besøg?

Sundhedsafdelingen og Sundhedsplejen sætter fokus på emnet sexlivet med små børn og inviterer til cafe tirsdag den 27. januar kl. 16.30 – 18.30 Brovst rådhus,

Forældreinformation:

Hvad med sexlivet efter storkens besøg?

Tekst: Pressemeddelelse

Sundhedsafdelingen og Sundhedsplejen sætter fokus på emnet sexlivet med små børn og inviterer til cafe tirsdag den 27. januar kl. 16.30 – 18.30 Brovst rådhus, lokale 1, hvor Certificeret, Master i Familie- og parterapi og jordemoder Susanne Roursgaard, holder oplæg om emnet og kommer med inspiration, råd og vejledning. Det er gratis at deltage.

Sexliv og parforhold med små børn fylder og diskuteres både i hjemmet, i medier og i forskellige fagområder, men området mangler fokus og åbenhed. Et sundt sam- og sexliv er individuel, men godt for forældrenes/familiens liv og dermed også for børnenes trivsel.  

Sexlivet har svære vilkår for forældre med små børn. En Rapporten af Michael Svarer viser, at risikoen for at blive skilt stiger med 40 procent for par med to børn og 70 procent mener, at deres sexliv er blevet mindre aktivt, efter at der er kommet børn ind i billedet.

– Tallet indikerer, at mange i dag tror, at børnefamilielivet kan kombineres med en masse af de ting, man kunne, før børnene blev en del af hverdagen, hvis man tror, man skal hele verden, dyrke fitness, spise det rigtige hjemmebagte speltbrød, gå på cafe, i biograf. At være nærværende over for både børn og partner kræver tid, energi og overskud, hvilket indiker, at man ikke kan det hele i den periode, hvor det går hårdest for sig med børn.

 – Hvornår skal man lige snige sex ind i den hektiske hverdag? Mens børnene sover til middag i weekenden? eller når man om aftenen for første gang i løbet af en lang dag sidder sammen i sofaen?

– Mulighederne er mange. Eller er de? En undersøgelse foretaget af YouGov for 24Timer viser, at flertallet af danske småbørnsforældre højst dyrker sex tre gange om måneden.

For høje forventninger

Det handler blandt andet om, at vi har for høje forventninger til, hvad vi skal kunne præstere.

– Mange har nogle forventninger om, at det her med at skabe en familie ikke skal få nogen betydning for, hvordan man lever og er sammen seksuelt. Men når der kommer børn ind i billedet, skal nærhed og sexliv plejes meget mere end normalt, og man kan ikke altid regne med, at man har et godt sexliv, fordi man elsker hinanden.

– Man skal finde ud af, hvordan man vil prioritere. Hvis sex altid ligger til sidst på to do-listen, er det et dårligt tegn. Vi vil jo det hele i hverdagen, men vi kan ikke det hele.

Mød op tirsdag den 27. januar og hør mere og få svar på spørgsmål.

Diane Aarestrup
Ledende sundhedsplejerske
Sundhedsplejen
Danmarksgade 3, 9690 Fjerritslev

4191 2491
dia@jammerbugt.dk

 

Læs om fantastiske oplevelser og events