Nyheder
imported

Hvem har sat ansigt på H.C. Andersen?

Den verdenskendte kunstner, Jens Galschiøt, har skabt nogle meget store kobberskulpturer, formet som H.C. Andersens ansigt og overkrop, i flere størrelser. Disse er nu udstillet i Skulpturparken, Kulturhuset Blokhus

Kultur:

Hvem har sat ansigt på H.C. Andersen?

Den verdenskendte kunstner, Jens Galschiøt, har skabt nogle meget store kobberskulpturer, formet som H.C. Andersens ansigt og overkrop, i flere størrelser. Disse er nu udstillet i Skulpturparken, Kulturhuset Blokhus.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Og manden – ikke bag ansigterne, men bag skulpturerne, fortæller – Jeg har studeret Andersen. Læst digte. Holdt foredrag. Forhandlet. Snakket. Haft cubanere på job og leveret indslag til tv over hele verden. Senest i Rusland. Vores store eventyrdigter har ganske enkelt taget så mange af mine kreative kræfter, og der måtte skabes noget håndgribeligt.

De mange figurer, som nu er opstillet i indgangen til Skulpturparken i Kulturhuset, Blokhus, er et uddrag af de oprindeligt knap 30 kobberskulpturer af H.C. Andersen.  Skulpturerne stammer oprindeligt alle fra de modelarbejder, som kunstneren har udført i forbindelse med vandkunsten ”Fortællerbrønden”, der skulle have været opstillet i Odense Bymidte i forbindelse med H.C. Andersens 200 års dag i 2005. Der gik så “Odense i den”. Som protest imod dette druknede kunstneren Jens Galschiøt i stedet den 3 meter høje bronzeskulptur af H.C. Andersen, der havde stået på byens rådhusplads Flakhaven i en årrække, som symbolet på Fortællerbrønd projektet.

Jens Galschiøt har altid været fascineret af historiefortællingen og eventyret, der kan komme helt ud på fantasiens overdrev, som han selv betegner det.

– De flotte skulpturer komplimenterer årets tema for Sandskulpturfestivalen så flot, og vi er enormt glade for, at Jens Galschiøt har indvilget i at lade nogle af sine H.C. Andersen skulpturer udstille hos os i Skulpturparken, fortæller indehaver John Andersen. 

Læs om fantastiske oplevelser og events