Nyheder
imported

I naturen med guide

Naturstyrelsen har fortsat spændende fortællinger og aktiviteter på sensommerprogrammet. – Vil du fx med på bjesktur eller måske en hyggelige hestevognstur med familien?

Tekst: Lotte Kande – Foto: Presse

Op på vognen lille du

Lørdag d. 16. september kl. 11 – 12.30 og igen kl. 13.30 – 15, spændes Molly og Ivar for vognen.

– Op på vognen lille du, siger hestevognskusk Kurt Jonasen til de mange børn der tager med på hestevognstur med deres forældre og bedsteforældre. – Vi inviterer folk til at tage med på en hyggelig hestevognstur, hvor vores firbenede ambassadører vil vise dem de bedste sider af Blokhus Klitplantage, fortæller Kurt Jonasen. Naturvejleder Søren O. Sørensen tilføjer: – Vi skal opleve Klitplantagen; smuk natur, imponerende dyreliv, snoede veje, hemmelige stier og herlige anekdoter fra en svunden tid, bliver formidlet på bedste vis. Hestevognen er overdækket, hvilket sikrer en tør og lun oplevelse uanset vejret. – Det er hyggeligt, hvis man medbringer et tæppe og eventuelt et par forfriskninger, da der holdes pause undervejs, afslutter Kurt Jonasen. Hestevognsturen starter fra Gateway Pladsen i Blokhus, Tilmelding på tlf. 28 44 90 14.

Naturens skattekammer

Bjesk, urter og en lille smagsprøve, fredag d. 22. september,  kl. 19 – ca. 21.30.

Hvorfor skal man så lave bjesk? Hvor finder man det ene og det andet og hvornår skal det plukkes og hvordan skal det hele håndteres, så høsten giver det bedst mulige udbytte og resultat. Alt dette kan man få svar på og endda på en guidet tur, når Naturstyrelsens guider, Søren O. Sørensen og Villy K. Hansen inviterer til guidet tur med bjesk og urter, fredag d. 22. september, kl. 19 – ca. 21.30 i Tranum Klitplantage.- Ja, det kan på mange måde opfattes som om, at bjesk er en ganske sund hobby, der trives i blandt alle samfundslag, og det er da herligt, at folk har fælles interesser, der skal snakkes glas, beholdere og flotte flasker, og der skal samles urter og bær, når vi tager på tur i Tranum, fortæller naturvejleder Villy K. Hansen. Billetter købes online igennem Visitjammerbugten i Blokhus.

 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events