Blokhus Medier_logo-01
Pandrup

Idrætslederpris til PGUs Anette Christiansen

Drivkraften er, at se de mange børn og unge dyrke sport

– Fredag aften 20. marts skulle DGI Nordjylland have holdt sit årsmøde i Nordkraft i Aalborg med blandt andet uddeling af idrætspriser. Men som så mange andre ting er mødet aflyst som følge af COVID-19.

Det er da ikke mig
Men priserne er alligevel blevet uddelt, og en af modtagerne af Service Sparekassernes Idrætslederpris på 5.000 kroner er PGUs Anette Christiansen.
– Det er selvfølgelig dejligt. Jeg blev meget overrasket, da jeg fik beskeden. Jeg vidste ikke, jeg var indstillet, fortæller hun.
– Jeg tænkte, det er da ikke mig, der skal have prisen. Det er instruktørerne og alle de andre, der laver arbejdet. Jeg sætter dem bare i gang. Jeg tænkte, det er lidt unfair, at jeg får prisen, griner Anette Christiansen, som har været en stadig mere aktiv del af PGU i nu knap 10 år.

Anette Christiansen som rejseleder ved PGU Gymnastiks rejse til Riccione 2018. Privatfoto


Vokse op i idrætscentret
Hun er vokset op i Pandrup-Kaas, eller føler nærmere, at hun er vokset op i Jetsmark Idrætscenter. Anette Christiansen har nemlig altid dyrket meget sport og var på et tidspunkt også formand for Jetsmark Badmintonklub.
Siden flyttede hun til Aalborg for at arbejde, men vendte tilbage til Pandrup, hvor hun i dag arbejder som grafiker hos Digigraf.
– Det var nærliggende at give noget tilbage til det lokale idrætsliv, da jeg vendte tilbage hertil, fortæller Anette Christiansen.

Kan se sig selv
Og det kom PGU til gavn, da datteren er meget glad for og bruger meget tid på gymnastik.
– Det handler også om at kunne se sig selv i det, man laver. OG PGU har altid været en forening med meget styr på sagerne og står bag mange events i lokalsamfundet til gavn for lokalområdet. Det kan jeg godt se mig selv som en del af, forklarer hun.

Drivkraften
Og det frivillige arbejde kaster også noget tilbage til de frivillige ledere.
– Det driver mig at se så mange børn og vokse få muligheden for at dyrke sport. Hvis ikke PGU var her, hvad så, spørger hun.
Ofte bliver Anette Christiansen mødt med udsagnet, at hun må have meget tid.
Det har hun ikke, men har valgt at sige, at hun ikke skal have penge for alt, hvad hun laver.
– Når man gerne vil gøre det for sine egne og andres børn, så er det sjovt at være afsted, fortæller Anette Christiansen.

Du kan læse PGUs indstilling til prisen under Anette Christiansens CV i PGU:

Formand for PGU Gymnastikudvalg med start 2019.
Medlem af PGU bestyrelse og forretningsudvalg.
Kommunikations- og markedsførings ansvarlig i PGU.
Medlem af PGU Projekt & Event.
Tovholder af teamet bag PGU FRI.
Teamleder og rejseleder for 51 juniorgymnaster, der skal deltage i gymnastikstævnet Festival del Sole 2020, Riccione, Italien.
I teamet PGU udvalget for fremme af aktiviteter i Jetsmark Idrætscenter nu og ifm. renovering og udbygning af Jetsmark Idrætscenter.

PGUs indstilling:

Anette har bidraget yderst aktiv i foreningens udvikling fra 2012, hvor foreningens medlemstal er steget fra 668 medlemmer til 1588.  For at opnå foreningens aktivitetsniveau for alle aldre i foreningen er der mange der ”skal løfte i flok”.
Anette har god kontakt til alle frivillige foreningsleder frivillige instruktører, hjælpeinstruktører, spirer, frivillige hjælpere og foreningens samarbejdspartnere. Hun fremmer samarbejdet på tværs i foreningen og altid parat til at gå forrest med de gode eksempler.
Samtidig er hun proaktiv i forhold til samarbejde med andre foreninger. Når andre frivillige beder Anette om hjælp er hun altid parat med en anerkendende og involverende tilgang til de forskellige gruppers arbejde.
En hjertesag for Anette er at fremme dannelse hos børn og unge og dermed bl.a. give dem sociale kompetencer til at have overskud til andre end dem selv og indgå i et forpligtende fællesskab i foreningen; hvorfor er hun den helt rette person til være formand for PGU Gymnastik, som tæller 542 medlemmer, hvor hun også medvirker til at sikre den gymnastiske faglighed og øvrige kompetencer hos de 36 gymnastikinstruktører og 19 hjælpeinstruktører i gymnastikafdelingen.
I forbindelse med at Gymnastik kan få flere haltimer, når Jetsmark Idrætscenter er færdigrenoveret og udbygget i 2021 er foreningen i fuld gang med at forberede nye gymnastikaktiviteter og øgede træningsmuligheder, – her er Anette en af lederne, der i samarbejdets navn, løfter i flok med kreativitet og flid.
Hendes lederegenskaber, relationer og veludviklede sociale kompetencer bringer hun til fulde ind med sit frivillige arbejde i PGU. I udviklingen af foreningens idrætsgrene, events og projekter bidrager Anette fremsynet, kreativt, konstruktivt og målrettet med hendes kompetencer indenfor ledelse, samarbejde, kommunikation- og markedsføring.
Anette er altid parat til handling, meget produktiv og har altid en meget positiv tilgang til opgaverne.  Hun er også altid parat til at deltage i regionale- og landsdækkende konferencer/møder, som har foreningslivet og idrætter på dagsordenen, og bidrager dermed til, at hun har ”fingeren på pulsen” i forhold til udviklingen og tidens strømninger og trends.

 Fremhæves skal eksemplet med PGU FRI, hvor Anette er tovholder. PGU Fri startede for 3½ år siden og tæller i dag 101 frivillige hjælpere til ad hoc-opgaver i foreningen http://www.pgu-pandrup.dk/PGU-FRI 
Anettes empatiske og motiverende evner fremmer lysten hos frivillige til at være medlem af PGU FRI PGU FRI smitter med glæde og spreder sig, som ringe i vandet i foreningen.

Læs om fantastiske oplevelser og events