Brovst

Indfører musik på alle vaccinations-centre

Det har været en stor succes, at Aalborg Symfoniorkester har spillet for nordjyderne under vaccination. Derfor indfører Region Nordjylland nu musik i alle vaccinationscentre.   
(Foto: Region Nordjylland)

Symfoniorkester var med
Som noget helt særligt indgik Region Nordjylland et samarbejde med Aalborg Symfoniorkester og Musikkens Hus i starten af april, hvilket har betydet, at musikere fra symfoniorkestret spiller under vaccinationen i perioden 12. til og med 20. april.
Og 12. april var dagen, hvor Region Nordjylland vaccinerede 10.000 borgere på én dag.
Musikerne har spillet inden for i hallerne, og det er selvfølgelig foregået helt corona-sikkert.

Udarbejder spille-lister
Region Nordjylland har efter de gode erfaringer med Aalborg Symfoniorkester indgået et projektsamarbejde med Aalborg Universitet, der under Musikterapiuddannelsen skal undersøge, hvilken musik, der kan være gavnlig at afspille under vaccinationerne.
Desuden skal de undersøge, hvordan musik kan afspilles til gavn for personalet i vaccinationscentrene og for de for borgere, der møder op til vaccination.
Der skal eksempelvis udvikles varierende spillelister.
Projektet er lige startet, og det forventes, at musikken afprøves i regionens vaccinationscentre i løbet af maj måned, hvorefter spillelisterne udvikles og justeres i løbet af juni.

Læs om fantastiske oplevelser og events