Nyheder
imported

Indlæg fra fra læser: Kampen for Hune Friplejehjem

"Tak for indsatsen og den fantastiske opbakning til jer alle! Vi troede på projektet til det sidste, og er ubeskriveligt kede af, som der et endt."

Dialogmødet mellem os, initiativgruppen omkring Hune Friplejehjem og repræsentanter fra Jammerbugt Kommune d. 3. februar, var et møde hvor vi udvekslede synspunkter, og et møde hvor vi håbede på at vore anstrengelser for en ændring af den trælse beslutning om vores Plejecenter kunne have båret frugt. Vi må nu konstatere, at beslutningen fra september 2015 om lukningen af Hune Plejecenter står fast.

Vi skal derfor opfordre beboere og pårørende til at gå ind i den proces, som Jammerbugt Kommune kører, om tilkendegivelse af jeres ønske for, hvilket plejecenter I ønsker at bo på fremover.

Vi på mødet at vide, at Kommunalbestyrelsen fortsat er overbeviste om, at plejeboligkapaciteten er for høj i Jammerbugt kommune. Og da det er Kommunalbestyrelsen, der beslutter serviceniveauet for ældreplejen herunder de ældres mulighed for og ventetid til en plejeboligplads, må vi tage Kommunalbestyrelsens beslutning til efterretning.

Som initiativgruppe er vi naturligvis skuffede, vi kunne selvfølgelig godt tænke os en anden politisk beslutning, end den der er taget. På mødet opfordrede vi Socialudvalget til at komme til Hune og holde et borgermøde med det mål, for det første at forklare baggrunden for udvalgets beslutning, og for det andet at have en dialog med os lokale om den fremtidige anvendelse af vores Plejecenter. Socialudvalgsformanden lovede en tilbagemelding.

Det må herefter konstateres, at vore anstrengelser, vores arbejde og alle vore argumenter, desværre, ikke har været nok til at ændre Jammerbugt Kommunes byråds beslutning om, at Hune Plejecenter lukker, og vi vil derfor opfordre alle til at se fremad – såvel beboere, pårørende og alle der i øvrigt har været aktive i kampen for at bevare Hune Plejecenter som et friplejecenter.

Tak for indsatsen og den fantastiske opbakning til jer alle! Vi troede på projektet til det sidste, og er ubeskriveligt kede af, som der et endt.

– Mange venlige hilsner

Initiativgruppen omkring Hune Friplejehjem

NYT: Mens initiativgruppen med respekt for Kommunalbestyrelsens beslutning må afslutte deres arbejde med at fastholde en åbning af det eksisterende Hune Plejehjem, forlyder det sig, at der på baggrund af den store interesse og opbakning til et plejehjem i Hune/Blokhus området, er nye kræfter i spil, i henhold til at finde en ny placering for et friplejehjem i området. 

Læs om fantastiske oplevelser og events