Blokhus

Indvielse af sandskulpturer og kunst

(Foto: Poul Nymark)
Solen skinnede og Brovst Pigegarde sørgede for en musikalsk festlig velkomst, da  Blokhus Sandskulptur Festival 2021 blev indviet i dag, Kr. Himmelfartsdag.
Der var velkomst ved indehaver John Andersen, og borgmester Mogens Chr. Gade stod for talen.
– Fortællingen om Noas Ark handler også om, at selvom en opgave må synes utrolig svær og næsten uoverkommelig – ligesom corona, ja så er der lys forude og en bedre fremtid i vente, sagde han blandt andet i sin tale.
På forhånd var det svært at vurdere, hvor mange gæster der ville komme til indvielsen.
– Vi blev selvfølgelig positivt overrasket over, at der i løbet af dagen kom flere og flere til, siger John Andersen.

Foto Poul Nymark

Nye kunstudstillinger
Foruden de festlige indslag og gode taler, blev der også åbnet for nye kunstudstillinger i Galleriet og kunstbutikken i Arkaden med nogle af Danmarks dygtigste kunsthåndværkere.
De to kunstudstillinger byder bl.a. på beton, glas, træ, metal, bronze, sten, non-wood, kobber, evighedsbuketter, malerier, illustrationer og så er der endda værker med 24 karat guld.

Foto Poul Nymark

Fortolkninger
De internationale sandskulptører har meget kreative i deres fortolkninger.
Blandt andet har Wilfred Stijger lavet en sandet fortolkning over, at Arken har ramt bjerget Ararat og, at dyrene går fra borde for at søge land. De er lidt forvirrede og nogle lidt søsyge af den lange tur på arken.
Anique Kuizenga har udvalgt girafferne til at komme ombord på Arken. En hun og en han. Tænk sig, om man var lige så høj som en giraf – så kunne man bedre strække sig og se horisonten – og se fremtiden, med meget mindre uro.
Edith Van de Wetering har fokuseret på ravnen der ikke kunne finde tørt land og duen som siden skulle vise sig at give Noa håb om at jorden igen var blevet tør efter syndfloden.
Ud over kunstværkerne i sand i den 20.000 karatmeter store park med de mange sommerblomster, så udstiller 18 danske kunsthåndværkere udstiller unika, design og kunst.

Foto Poul Nymark
Foto Poul Nymark
Foto Poul Nymark
Foto Poul Nymark
Foto Poul Nymark
Foto: Poul Nymark
Foto: Poul Nymark
Foto: Poul Nymark
Foto: Poul Nymark

Læs om fantastiske oplevelser og events