Nyheder
imported

Info: Bad ikke i tordenvejr – det kan være farligt

DMI lover lunt vejr i den kommende uge, men der er også risiko for torden, og det er farligt badevejr. Livredderne opfordrer derfor badegæsterne til straks at gå op af vandet, hvis det begynder at tordne

Info:

Bad ikke i tordenvejr – det kan være farligt

DMI lover lunt vejr i den kommende uge,  men der er også risiko for torden, og det er farligt badevejr. Livredderne opfordrer derfor badegæsterne til straks at gå op af vandet, hvis det begynder at tordne

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

For en gangs skyld er der gode nyheder til de badeglade. Badevejret bliver godt i denne uge, men med de lune temperaturer kommer tordenvejret også til at true. Hvis det begynder at tordne, er det tid til at pakke sine ting sammen og tage hjem fra stranden, fortæller Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning:

– Når det tordner, bør man ikke bade. Risikoen for, at et lyn slår ned i vandet, er ikke større end på land, men salte og mineraler gør vandet strømledende, og derfor er der større risiko for at blive ramt af et lyn, hvis man befinder sig i vandet. Lyn kan være så kraftige, at de kan slå en person ihjel, selvom om det slår ned 100 meter væk. Man bør derfor altid skynde sig op af vandet, også selv om det ser ud til, at tordenvejret er langt væk.

Sådan beskytter du dig i tordenvejr

Det er sikrest at opholde sig indendørs, når det tordner, og hvis der ikke er en bygning i nærheden, kan man sætte sig i en bil med fast tag eller krumme sig sammen.

– Hvis man er på stranden og ikke har mulighed for at søge indendørs eller har en bil, så gælder det om at gøre sin kropsoverflade så lille som mulig ved fx at sætte sig på hug med hovedet mellem benene. Det er ikke en god idé at stille sig under et træ, da lynet som regel slår ned i genstande, der rager op i luften. Derfor skal man også altid sætte sig så langt væk som muligt fra masten, hvis man er ombord på en sejlbåd, siger Anders Myrhøj.

Læs om fantastiske oplevelser og events