Tekst: Louise Kande – Foto: Presse
Situationen i Danmark har store konsekvenser for mange spisesteder. En del har valgt at lukke helt ned, mens nogen fortsat tilbyder – og har udvidet – mulighederne for at lave take away og bringe maden ud til kunderne. Èn af de måder vi alle kan hjælpe på – uden at gå på kompromis med sikkerhed og smittefare – er ved at bestille take away og støtte en svækket branche, samtidig med vi får noget lækker mad i maven. Alle restauranter og bagerier på listen tager deres forbehold, og de har alle et ekstra stort fokus på hygiejne. Som en ekstra bonus, kører flere af restauranterne kører ud med maden i disse dage.
Hver restaurant har fået mulighed for at fremhæve deres klassiker – disse er markeret. Foruden klassikerne præsenterer alle restauranterne og bagerierne øvrige menuer som take away.
Nordstjernen Blokhus
Klassikeren: Dagens Ret
Hver dag præsenterer Jakob fra Nordstjernen i Blokhus forskellige danske klassikere som dagens Ret: Forloren hare, herregårdsbøf, stroganoff, karbonader m.m. Derudover kan du også få Skinkeschnitzel med brasede kartofler, ærter, wienerdreng samt smørsauce – og mange flere retter. Jakob fortæller, at stjerneskud med håndpillede rejer også er super populære ligesom de også kan løfte sløret for nogle lækre påsketilbud. Få overblik over menuer HER.
Kunstcafeen Blokhus
Klassikeren: Kunstburger
Anita og Cecilie laver hjemmelavede lækkerier – alt fra tarteletter m/høns i asparges og påskeplatte til kunstburger: Burgerbolle m/ 200 el. 400 gr. hakkebøf, ost, salat, soltørrede tomater, hjemmelavet agurkesalat, marinerede rødløg, cheesestick – forkælet med panerede onion rings, purløgsdressing, håndskårne pommes frites og hvidløgsmayonnaise. Se menuer HER
Hune Bageri
Klassikeren: Brød og søde fristelser
Café-delen er for en periode lukket i Hune Bageri, men Bagermester Poul står klar med et bredt udvalg af lækkert morgenbrød; rundstykker, morgenkager og søde fristelser og franskbrød til at tage med hjem alle ugens dage. Hvis der virkelig skal kræses om de nærmeste, må vi også forslå en omgang kage-tapas.
Fårup Skovhus
Klassikeren: Påske Tapas
Bo er klar med hjemmelavede specialiteter ud af huset. Bl.a. kan du forkæle dig selv med Påske Tapas: Røget påske lammelår. Hvidløgs dip. Spansk chorizo, grillet artiskokker, spegeskinke, grøn/rød pesto, Porterhaus mørbrad, sød sennepsdressing. Chili lakrids pølse, soltørrede tomater, hvidløgspølse, græske oliven. Chili pølse, Roasted red peber. Marinerede hvidløg, Krydrede kyllingevinger. (Menu til 2pers). Book dine bestillinger HER
Blokhus Fiskerestaurant
Klassikeren: Lun Fiskeanretning
Amalie og Olav har masser af friske fisk på menuen – Bl.a. en Lun fiskeanretning: 1/2 hummer med hvidløg, sauterede rejer, ovnbagt laks med hummer sauce, pandestegt hvid fisk med stenbiderrogn, vildmosekartofler og friske grøntsager. I øvrigt kan du få Luksus Platte med fiskespecialiteter og Pandestegt Rødspætte med vildmosekartofler samt Moules Fristes og meget mere. Der står friske fisk på take-away menuen hele påsken. Der er åben for take-away fra den 3.-13. april.Se menuer HER
Blokhus Bageri
Klassikeren: Lille familie Pakke
I Blokhus Bageri kan man for en periode heller ikke benytte sig af hyggen i caféen, men man kan tage det friske bagværk med hjem – i hyggelige omgivelser. Prøv eksempelvis klassikeren: 1 lille franskbrød, hjemmebagt rugbrød, 4 rundstykker, 2 morgenkager og 5 gullerodsboller. Anna og Mads står også klar med alverdens lækre kager til eftermiddagskaffen og andre bageri-delikatesser.