Aabybro

Jammerbugt er bedst til beskæftigelse

Ligger i top på flere parametre

– Danmarks Arbejdsgiverforening har kåret Jammerbugt som landet bedste beskæftigelseskommune.
Kommunen ligger i top på flere parametre, og på området for jobsøgning blandt ledige kontanthjælpsmodtagere, er kommunen absolut hurtigst til at få borgerne ud af ledighed.
– Vi er utrolig stolte af det flotte resultat. Beskæftigelsen er gennem længere tid gået den rigtige vej i Jammerbugt Kommune, og det er resultatet af en målrettet indsats for at flest mulige borgere tilbage på arbejdsmarkedet, fortæller borgmester Mogens Christen Gade (V).
Ranglisten er opgjort ved hjælp af ti parametre, såsom gennemsnitligt antal uger før ledige kommer i beskæftigelse, andel langtidsledige, hvor mange der får virksomhedsrettede indsatser, andel kontanthjælpsmodtagere i småjobs og benchmarking af ministeriet. 

En langsigtet strategi
Bag det flotte resultat ligger en langsigtet strategi, som kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune godkendte tilbage i august 2013.
– Vi har arbejdet med at styrke vores jobfokus i jobcentret, så vi bedst muligt understøtter, at de ledige kommer i arbejde. Det arbejde har medarbejderne gjort fantastisk. Vores samarbejde med virksomhederne er også en vigtig grund til, at vi lykkes med at få ledige tilbage i arbejde, siger Morten Klessen, formand for beskæftigelsesudvalget.
– Vores fælles indsats gavner både den enkelte borger, kommunens økonomi og ikke mindst virksomhederne i kommunen, der mangler arbejdskraft.

Læs om fantastiske oplevelser og events