Pandrup

Jammerbugt får sin egen Kulturuge

Jammerbugt får sin egen Kulturuge med helt særlige aktiviteter og spændende oplevelser. Det har Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget besluttet

Kulturen frem i lyset
– Vi har så meget kultur i Jammerbugt, og det vil vi gerne synliggøre endnu mere ved at holde en Kulturuge. Det er inspireret af, at vores kulturkaravane, som der blev taget rigtig godt i mod, fortæller Helle Bak Andreasen, formand for udvalget.
Kulturugen skal finde sted i uge 40, og der lægges op til, at eksempelvis spillesteder, Egnssamlingen eller andre kulturtilbud i den periode kommer med ekstraordinære tilbud.
– Vi vil gerne skubbe på en udvikling, hvor en borger fra Ingstrup tager til en koncert på Fjerritslev Gymnasium, eller en borger fra Fjerritslev besøger Ingstrup Bogby, siger Helle Bak Andreasen.

Det kendte og det nye
Kulturugen skal samle kulturaktørerne, skabe synergi og bringe energi ind i det fælles kulturarbejde.
Ugen skal både indeholde “noget af det vi kender” og “noget af det vi ikke kender så godt” gerne arrangeret i nye samarbejder og afviklet andre steder, end de kendte kultursteder.
De kulturelle ildsjæle skal gerne deltage i fællesskaber og prøve nye formater af.

En årlig Kulturuge kan bestå af:

  • Et stort åbningsarrangement – gerne med en regional eller national kunstinstitution som Aalborg Symfoniorkester og gerne et utraditionelt sted.
  • Arrangementer lavet af lokale kulturildsjæle med fokus på også at lave andre typer af arrangementer og med nye samarbejdspartnere – også gerne erhvervslivet.
  • Uddeling af en Kulturpris i forbindelse med afslutningsarrangement.
  • Et skole- og dagtilbudsspor udviklet sammen med Børne- og Familieudvalg og -forvaltning.
  • En samlet PR-indsats fra centralt hold.

Kultur-, Fritids- og Landdistriktsafdelingen samt Jammerbugt Bibliotekerne, Kulturskolen og Kommunikationsafdelingen står for koordinering, iværksættelse og formidling.

Bedste fritidskommune
Oprettelsen af en årlig kulturuge skal ses i sammenhæng med “Jammerbugt som bedste Fritidskommune” og en ny konstruktion for Kulturblad.
Bedste Fritidskommune omfavner også kunst- og kulturoplevelser, og en Kulturuge ses som en naturlig del af det at være borger i en den bedste Fritidskommune. Kulturblad er udfordret af forskellige faktorer, bl.a. ændringer på ugeavisområdet, og en årlig Kulturuge vil kunne give kulturlivet i Jammerbugt Kommune den synlighed, som netop er formålet med Kulturblad.
Derfor skal en Kulturuge og en ny konstruktion af Kulturblad ses i sammenhæng.

Kulturblad ændres
Kulturblad har hidtil optrådt i NORDJYSKEs ugeaviser med 1 side, men den aftale er opsagt med årets udløb som følge af en ændring af ugeaviserne samt en oplevelse af, at siderne gav meget lidt respons.
I stedet kan Kulturblad.dk stadig opsøges, og der uddeles flyer med henvisning til Kulturblad og Kulturugen hos kulturinstitutioner, spillesteder, gallerier, feriehusudlejere, og turistinfo.
Desuden vil Kommunikationsafdelingen og Bosætning dosere kulturhistorier hen over året.

Læs om fantastiske oplevelser og events