Pandrup

Jammerbugt FC vandt målfest

Fodbold, Nordic Bet Ligaen
Jammerbugt FC – HB Køge: 4-3 (2-2)

0-1 (24.) Pierre Larsen
1-1 (33.) Nikolaj Lyngø
2-1 (41.) Bardhec Bytyqi
2-2 (45. +1) Casper Jørgensen
3-2 (47.) selvmål
3-3 (49.) Mike Jensen
4-3 (68.) Christian Rye, straffespark

Der var masser af mål og et par sjældent set svage defensive aktioner, da Jammerbugt FC søndag eftermiddag fik besøg af HB Køge i en såkaldt 6 points opgør i kampen om at holde sig væk fra bunden af rækken.
(Foto: Nikolaj Lyngø header bolden i mål til 1-1. Se flere fotos i bunden af artiklen)

Slinger i defensiven
Og selv om HB Køge scorede flest mål – nemlig 3 mod Jammerbugt og et i eget net – så måtte gæsterne fortjent rejse hjem uden point.
Ud over et par defensive svagheder så viste hjemmeholdet nemlig mest vilje, energi samt farlighed offensivt. Et eksempel på dette var, da Nikolaj Lyngø i kampens overtid akrobatisk fik sparket bolden væk i feltet foran en modstander og straks fik en krampe som tak.
– Vi er selvfølgelig god tilfredse med sejren, som, vi synes, er fortjent, men der er ting, der kunne være bedre rent defensivt. De får scoret efter en standard-situation, og set ud fra deres øvrige to mål, så skal vi have forbedret os i forhold til indlægsspillet, siger cheftræner Bo Zinck.

Samme kampbillede
Jammerbugt FC startede mod HB Køge som i de øvrige hjemmekampe – på nær kampen mod Helsingør – med at sætte et hårdt, præcist og aggressivt pres ind, som modstanderne ikke kunne spille sig ud af.
Særligt Max Møller var dygtig til at genere modstanderne, når han ikke fik fat i en af de lange afleveringer eller dybe stikninger, og han fik tilkæmpet sig flere hjørnespark. Inden for de første 16 minutter havde Jammerbugt FC tre hjørnespark.
Dog var det på andre dødbolde, at Jammerbugt FC var farligst i denne kamp.
Nemlig lange indkast, hvor de to midterforsvarere, Nikolaj Lyngø og Moussa Kamara, begge blev sendt frem i modstanderens felt.
I den anden ende var gæster farlige på dybe afleveringer, og tre gange måtte Magnus Bundgaard Sørensen satse hårdt, når han gik ud af sit mål for at få bolden væk, og den ene gang skulle der et hovedstød fra keeperen til.

Hold på fuld tid
Men ligesom i de øvrige hjemmekampe mod Lyngby, FC Fredericia og Hobro IK, så fik Jammerbugt FC ikke fortjeneste af indsatsen. I stedet kom gæsterne foran.
Et lang indkast fra venstre side førte til et indlæg til en helt fri Pierre Larsen, der bragte HB Køge foran efter 24 minutter.
– Vi er oppe mod hold, som er professionelle på fuld tid og det er vi ikke og det kan ses i forhold til træningsmænge og restitution. Derofr kommer vi fra start med alt det vi har og trykker så hårdt på som muligt, så længe vi kan blive ved med det for at vippe kampen over til vores fordel, forklarer Bo Zinck de sammenlignelige kampbilleder fra hjemmekampene og tilføjer.
– Vi føler også, at vi skulle have haft mere ud af hjemmekampene mod Lyngby, FC Fredericia og Hobro IK.

Underholdning fortsatte
Jammerbugt FC kom dog hurtigt tilbage i kampen mod HB Køge.
Knap 10 minutter efter gæsternes mål fik hjemmeholdet igen et indkast, og igen var begge midterforsvarer med fremme, og Nikolaj Lyngø kunne dirigere det lange kast fra højre back Daniel Mortensen i mål.
Og underholdningen fortsatte. David Edvardsson sparkede efter et hårdt begået frispark mod Sead Gavranovic bolden godt ind over, og Bardhec Bytyqi kunne tage en stille hævn for den hårdhændede behandling af holdkammereaten ved at score efter 41 minutter.
Derefter så det ud til, at hjemmeholdet forsøgte lidt cruise-control frem til pausen, men det blev for passivt, og Casper Jørgensen kunne score efter et gennembrud og indlæg fra venstre side.

Gjorde han lige det?
Og knap var 2, halvleg sat i gang, før de fleste blandt publikum måtte have tænkt – gjorde han lige det?
Den nytilkomne tyske forsvarer Maximilian Sauer scorede et bizart selvmål i 1. minut af 2. halvleg.
Max Møller sørgede for et energisk og flot gennembrud i højre side og lagde et perfekt fladt indlæg, men ingen holdkammerater kunne nå frem til boden, hvorfor Sauer helt upresset havde masser af tid til at ekspedere bolden væk ved bagerste stolpe. Men i stedet for at sende bolden ud over baglinjen lagde han den pænt mål.
Gælden over den store gave varede dog kort.
For blot 2 minutter senere blev gæsternes Mike Jensen ikke presset nok og fik lov til at afslutte fra kanten af feltet, og det afrettede skud kunne snige sig i mål til 3-3.
Jammerbugt FC fortsatte dog med sat tro på en sejr og kom til flere farlige afslutninger – blandt andet da Bardhec Bytyqi lavede sin signatur-dribling på kanten af feltet fra venstre mod højre, men sendte et ellers godt skud over mål.
Dog havde Pierre Larsen i den anden pludselig chancen for at blive dobbelt målscorer, men sendte bolden forbi et ellers tomt mål.

Vigtig sejr
Kampens sidste mål scorede anfører Christian Rye på straffespark.
Efter et længere angreb med bolden i og ved HB Køge feltet, lavede en af banens helt store oplevelser, David Edvardsson, en mindre genialitet, da han vippede bolden og en modstanders fod, der i stedet for bolden fangede svenskeren.
Til sidst pressede HB Køge hårdt på og kastede målmand Oskar Snorre frem i feltet ved dødbolde, men hjemmeholdet red stormen af.
– Vi får kriget den hjem, uden at de bliver rigtig farlige undtagen lige til allersidst. Vi leverer rigtig flot på alle parametre, og det gælder også dem, der kommer ind fra bænken. Det er flot, at vi så hurtigt viser så flot moral med et så nyt hold, og så er det dejligt at vinde på hjemmebane, siger Bo Zinck.
– Nu står vi med 8 point efter 8 kampe, og har inden udekampen mod Nykøbing FC muligheden for at kunne overhale dem i tabellen. Så det her var en meget vigtig sejr for os, understreger han.

Straffe begået mod David Edvardsson
Christian Rye scorer sikkert
HB Køge tog målmanden med frem til sidst


Læs om fantastiske oplevelser og events