Brovst

Jammerbugt: Folkelig fejring af genåbning

Jammerbugt Kommune deltager i den landsdækkende fejring af genåbningen af kultur- og idrætslivet, og alle borgere i Jammerbugt Kommune kan vise deres støtte og være med til at kickstarte foreningsfællesskaberne efter længere tids COVID19-nedlukning.

Fire events
Endelig kan Jammerbugt Kommunes mangfoldige kultur- og foreningsliv genåbne og byde velkommen tilbage til alle.
Det fejres i Jammerbugt Kommune med fire lokale genåbningsevents under åben himmel, hvor vi sammen kickstarter, støtter og genforenes med vores brede pallette af kultur- og fritidstilbud. Jammerbugt Kommunes genstartsfestival er en del af den landsdækkende festival ”100 dage med kultur og idræt”.
Det er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen, som på 100 dage fra 1. juli 2021 til og med 30. september 2021, markerer genåbningen af kultur- og idrætslivet i hele landet.
– Vi er stolte af vores kultur- og fritidstilbud, og vi er en aktiv og ambitiøs fritidskommune – derfor skal vi selvfølgelig gå forrest i fejringen af genåbningen, fortæller formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget Helle Bak Andreasen. 

Genstartsfestivalen består af fire folkelige motionsløb på oplevelsesruter i Jammerbugt Kommunes fire største byer:

  • Fjerritslev – Torsdag den 19. august 2021
  • Pandrup – Tirsdag den 24. august 2021
  • Brovst – Tirsdag den 7. september 2021
  • Aabybro – Tirsdag den 14. september 2021

Det er gratis at deltage i alle events under Genstartsfestivalen.
Der vil være følgende distancer at tilmelde sig til hvert event i de fire byer:

  • 10 km run (med tidtagning)
  • 5 km run (med tidtagning)
  • 5 km walk
  • 1 mile walk (1,6 km)

Oplevelsesrute
Ruterne markeres af den lokale løbeklub og vil tage form som en oplevelsesrute.
Langs ruten vil man få mulighed for at opleve de mange kultur- og fritidstilbud, som lokalområderne har at byde på.
Det er bl.a. oplevelser som lyden af lokale band- og musikfællesskaber, aktiviteter udøvet af lokale spejdere, opvisning af den lokale idrætsforening og mange andre oplevelser.
– En længere nedlukning og ikke mindst dette års EM-slutrunde har lært os betydningen af foreningsfællesskaber, og hvad vi kan udrette, når vi er sammen. Genstartsfestivalen er en mulighed for at vise foreningerne vores støtte til alt det gode, som foreningsfællesskaberne giver til vores børn, børnebørn og naboer, siger Helle Bak Andreasen.

Snak i bazaren
Ved målstregen kan man møde de lokale forenings- og kulturaktører i forenings- og kulturbazaren og få en snak om, hvordan man kan være med i fællesskabet – eller hvordan man kan være med til at støtte de lokale fællesskaber.
Forenings- og kulturbazaren er åben fra kl. 17:00 og den lokale handelsstandsforening sørger for god stemning i gaderne.
– Med oplevelsesruten og forenings- og kulturbazaren, forsøger vi at skabe en platform for vores mange fantastiske fritidstilbud. Her får de mulighed for at vise sig frem. Vores forhåbning er, at det kan give et rygstød til vores foreninger og samtidig minde borgerne om, at vi er i gang igen, så vi kan få genstartet vores idræts- og kulturliv i Jammerbugt Kommune, fortæller Helle Bak Andreasen.

Program:
Fra kl. 16:30      Nummerudlevering
Kl. 17:00            Velkomst v/ Formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget Helle Bak Andreasen
Kl. 17:10            Fællessang
Kl. 17:15            Løbsstart og lokale kultur- og foreningsindslag
Kl. 20:00            Tak for i aften

Læs mere og tilmeld dig på www.Jammerbugt.dk/genstartsfestival

Læs om fantastiske oplevelser og events