Pandrup

Jammerbugt har ansat en foreningskonsulent

– I samarbejde med DGI Nordjylland har Jammerbugt Kommune ansat René M. Jørgensen som foreningsudviklingskonsulent.
Hans opgave bliver at støtte op om kommunens foreningsliv.

Kommer fra DGI
René M. Jørgensen er 32 år og har siden 2013 været ansat i DGI Nordjylland, hvor han bl.a. har beskæftiget sig med det organiserede foreningsliv, en lang række projekter og herigennem kontakter til og mellem kommuner.
– Vi har et meget aktivt foreningsliv i Jammerbugt Kommune, som blomstrer blandt andet på grund af de mange ildsjæle, der støtter op om det, siger Helle Bak Andreasen, formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget.  
– For at støtte op om det har vi længe ønsket at ansætte en foreningskonsulent, som kan understøtte arbejdet og udvikle indsatserne. Med René får vi en foreningsudviklingskonsulent med meget relevante kompetencer, som nok skal komme ham til gode i den nyoprettede stilling, siger hun.  

Rundt på besøg
Netop en stor del af foreningsarbejdet foregår ude i marken, hos de enkelte foreninger, og derfor håber Jammerbugt Kommune også, at foreningerne vil kontakte René M. Jørgensen både med konkrete spørgsmål, deres forslag eller bare for en uforpligtende snak.
– Jeg håber, at alle vores foreninger tager godt imod René, og kommer til at gøre flittigt brug af ham. Jeg ved, at han glæder sig til at komme rundt i hele kommunen og hilse på vores mange foreninger, fortæller Helle Bak Andreasen.

Fokus på foreninger
Fra DGI Nordjylland og Jammerbugt Kommunes side er formålet med den fælles ansættelse, at der kommer ekstra fokus på foreningslivet, så det i forvejen stærke foreningsliv udvikler yderligere aktiviteter, og dermed kan spille en endnu større rolle for eksisterende og nye medlemmer.
– Det er en klar strategi for os at komme tættere på foreningslivet. Derfor går vi målrettet efter at lave samarbejder med alle nordjyske kommuner om fælles konsulenter. Vi har nu været med til at ansætte syv fælles konsulenter med kommunerne, og vi har gode erfaringer med, at det flytter noget, siger Palle Fogh, som er formand i DGI Nordjylland.
Foreningsudviklingskonsulent René M. Jørgensen tiltræder sin nye stilling mandag 8. juni.

Læs om fantastiske oplevelser og events