Nyheder
imported

Jammerbugt Kommune søger ungeprisen 2015

DUF belønner hvert år den kommune, der gør en ekstraordinær indsats for at forbedre unges udfoldelsesmuligheder og levevilkår – gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge. Jammerbugt Kommune har taget udfordringen til sig og har sammen med Ungerådet i kommunen lavet en indstilling til at vinde ungeprisen for 2015

Jammerbugt Kommune:

Jammerbugt Kommune søger ungeprisen 2015

Tekst: Louise Kande (redigeret)                 

-Det er vigtigt for en udkantskommune, at unge bliver hørt. Og det synes vi er kendetegnende for vores kommune. Derfor mener vi i Ungerådet, at Jammerbugt Kommune fortjener denne pris, siger formanden for Ungerådet Casper Anisimow.

-Vi går benhårdt efter at få ungeprisen for 2015. Vi synes, at vi har rigtigt meget at tilbyde både børn og unge i vores kommune og vi arbejder hele tiden med at optimere og udvikle området, siger formand for ungdomsskolens bestyrelse Ulla Flintholm.

En håndfuld medarbejdere fra kommunen har – sammen med de unge – udover selve indstillingen, lavet en avis i forbindelse med ansøgningen, som beskriver alle de muligheder, der er for børn og unge i Jammerbugten. Avisen er i firfarvet tryk og har titlen ”Ung i Jammerbugt”, forklarer formanden for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget Helle Bak Andreasen.

-Vi er rigtig stolte af at kunne udgive denne avis, og vi tror på, at dette er med til at øge vores chancer for at vinde titlen. Desuden har vi haft en meget fin intern proces og vi har arbejdet med mange forskellige emner, fortsætter Helle Bak Andreasen.

Emnerne i avisen handler om:

–                 Deltagelse og demokrati

–                 Forenings- og fritidslivet

–                 Livsmuligheder

Deltagelse og demokrati

Her kan man fx læse om Ungerådet, der har deltaget i Folkemøde på Bornholm, Unge på Tinge, hvor Ungerådet to gange om året holder møde med politikerne i byrådssalen i Aabybro og drøfter ungeemner. Ungerådet deltager også i forskellige fora, der har relation til unges liv fx ungdomsskolens bestyrelse, Folkeoplysningsudvalget og andre råd og nævn.

Forenings- og fritidslivet

Jammerbugten er begunstiget med en enestående natur og fine strande. Dette giver os unikke muligheder, så vi kan udfolde os og lave forskellige sportsgrene i naturen, som vandliv ved fjorden, og bruge naturen til ridning og til at køre mountainbike i, forklarer teamleder for fritidsområdet Anne Mette Finnerup.

Desuden har Jammerbugten nogle politikere, som virkelig prioriterer fritids- og foreningslivet meget højt. De bakker op om udvikling og fastholdelse af varierede tilbud overalt i kommunen. Dette beviser nyrenoverede skoler i kommunens hovedbyer, et nyt flot DGI-hus i Aabybro og en helt ny skole på vej samt Kulturskolens og Ungdomsskolens tilbud overalt i Jammerbugten.

Livsmuligheder

Mange unge kan have det svært  –  fx kan de have psykiske problemer eller lavt selvværd. Også her har kommunen mange tilbud til de unge – ungdomskonsulenter, kickstart til unge med udfordringer, ung-til-ung formidling og pigezonen for de stille piger. Der er også mentorkorps og ungeenhed med et uddannelsesmiljø og hjælp til brobygning til uddannelse.

Fakta:

Vinderkommunen belønnes med titlen “Årets Ungdomskommune” og et værk af en ung kunstner. Der er kåring 6. december.

Læs om fantastiske oplevelser og events