Pandrup

Jammerbugt ser gerne flere tests af COVID-19

Mangel på test betyder tvivl, om man kan gå på arbejde

Borgmester Mogens Chr. Gade (V) lægger ikke skjul på, at kommunen gerne ser, det bliver muligt at gennemføre flere tests særligt af det personale, som udfylder pleje- og omsorgsopgaver i kommunen.
– Det er vigtigt, særligt hvis det her kommer til at vare lige så længe, som vi frygter. Ellers kan det ende med, at vi komme til at mangle personale, siger han.

I tvivl om de er syge
Jammerbugt Kommune oplever nemlig et større sygefravær end vanligt, da personalet har strenge ordre om at tage hjem, hvis de har symptomlignende eller symptomer på COVID-19.
– Her ville vi ønske, og også personalet selv, at vi kunne teste, om de har virus eller ej, så vi kan få dokumenteret, om de kan tage på job eller ej. Som det er nu, skal de jo blive hjemme for en sikkerheds skyld, og det betyder altså et højere sygefravær, siger Mogens Chr. Gade.
Derfor er han også glad for de seneste meldinger fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S) om, at der skal testes mere.

Mogens Chr. Gade.

Telefonmøde
Ud over mangel på personale giver fraværet også kommunen en regning fra indkaldelse af afløsere og vikarer.
Men på telefonmødet fredag 20. marts mellem landets borgmestre og statsminister Mette Frederiksen (S) fik Mogens Chr. Gade en god fornemmelse af, at Staten vil hjælpe.
– Vi fik en god melding om, at vi ikke skal gå på kompromis med den kommunale indsats, eller spare på tingene, og det hører jeg mere eller mindre som et løfte fra regeringen om, at den vil kompensere de ekstra udgifter, som kommunerne får, siger han.

1000 opkoblinger
I øvrigt kan borgmesteren og kommunen generelt glæde sig over, at der blev foretaget en større opgradering af kommunens IT-systemer i 2019, så der uden problemer kan være 1.000 opkoblinger af personale, der arbejder hjemmefra.

Læs om fantastiske oplevelser og events