Nyheder
imported

Jammerbugt spiller dansk

Torsdag 25. oktober er Spil Dansk Dag 2012 og Jammerbugt Kommune er igen Spil Dansk Kommune

Torsdag 25. oktober er Spil Dansk Dag 2012 og Jammerbugt Kommune er igen Spil Dansk Kommune.

Det betyder, at der i hele kommunen i uge 43 kommer til at være mange arrangementer med sang og musik. Som noget nyt har man fra Spil Dansk sekretariatet bestemt at brede Spil Dansk ud over hele uge 42 og 43 – i Jammerbugt satses dog primært på uge 43. At alle arrangementer ikke skal placeres på den samme dag giver rigtig gode muligheder for flere interessante og spændende arrangementer, da både musikere og publikum kan deltage flere steder og få flere musikalske oplevelser.

Temaet PÅ TVÆRS

Temaet for Spil Dansk i Jammerbugt er i år PÅ TVÆRS. Temaet relaterer til aktiviteter på tværs af generationer, kultur, geografi, kunstarter, genrer, foreninger og alt hvad man ellers kan være på tværs af – i positiv forstand vel at mærke. Der er nedsat en styregruppe for Spil Dansk og denne er også sammensat på tværs, således at mange ”regier” dækkes ind. Det er således håbet, at der synges og spilles i mange forskelligartede ”regier”.

Arrangementer i Jammerbugt

Der er planlagt meget i Jammerbugt allerede. En stor del står Kulturskolen for, både i den daglige undervisning, som i uge 43 består af fælles arrangementer med professionelle kunstnere udefra til workshops etc. Desuden optræder Kulturskoleelever i forskellige offentlige sammenhænge og endelig kan virksomheder, arbejdspladser, handelsstandsforeninger, institutioner og alle, der har lyst, få professionelle musikere og sangere ud at optræde i arbejdstiden i uge 43 til glæde for medarbejdere, kunder og hvem, der ellers er til stede. Henvendelse til Jammerbugt Kulturskole.

 Som Spil Dansk Kommune fås gratis koncerter, workshops og andet. Således skal der være en workshop på Ørebroskolen for en klasse sammen med en komponist. Tre dages workshop i Kulturskolen for Kulturskoleelever med Anette Bjergfeldt, som er komponist og sangskriver. Her produceres ny musik sammen med Kulturskolens elever. Og endelig får Fjerritslev Gymnasium besøg af jazzpianist August Rosenbaum. Alle disse musikalske oplevelser er gratis tilbud til Jammerbugt Kommune fra JazzDanmark, KODA og KODA Skolekontakt.

Fællessang

Der er fællessang i hele landet på Spil Dansk Dagen kl. 11.03. Stig Rossen og Anne Dorte Michelsen synger for i radioen på de seks fællessange på DR P4. Fællessangene er; Jeg i live, Se min kjole, I en lille båd der gynger, Ud under åben himmel, Jeg ser de bøgelyse øer og Hvalen Hvalborg. Det opfordres til at man synger så mange steder som overhovedet muligt. Man kan øve sig på sangene på www.spildansk.dk/div/faellessangen

Kirker og børnehaver er med

Om formiddagen på Spil Dansk dagen vil der være mange børnehavebørn og deres bedsteforældre at finde i kirkerne. Her er det planen, at man synger for hinanden. Bedsteforældrene synger i ”Østen stiger solen op” og børnene synger fra Spil Dansk fællessang-repertoiret.

Offentlige arrangementer

Der er en række større offentlige arrangementer onsdag og torsdag aften i uge 43. Onsdag 24. oktober afholdes koncert med Hush på Messecenter Aquillon i Pandrup. Koncerten er et samarbejde mellem DPA, Dansk Populær Autorer og Spillestedet i Pandrup.

Kulturskolen afholder MGP på Pandrup Skole onsdag aften og samtidig præsenteres den ny musik, som Kulturskoleelever har komponeret og skrevet tekster til på workshop i ugens løb.

På Munkens Jazzklub afholdes onsdag jazzaften med Jens Klüver og Jammerbugt Bigband. Aftenen byder på fortællinger om jazz, samt solospil med Jens Klüver og endelig Jens Klüver i spidsen for Jammerbugt Bigband.

Torsdag er Kulturskoleeleverne på igen med deres ny musik. Denne gang på Strandgaarden i Tranum og i selskab med andre musikalske indslag – programmet er endnu ikke fastlagt.

I Aabybro på Mediecentret mødes mange af voksen-korene fra Jammerbugt til fællessang samt optræden for hinanden og øvrigt publikum. Korene akkompagneres af Petra Westra and her Handsome Guys.

Dansen er også med

Der bliver offentlige danseundervisningstilbud i Fjerritslev, Brovst, Aabybro og Pandrup i løbet af uge 43 og desuden et tilbud om balletundervisning. Mere information om tilbuddene følger, men man kan allerede nu henvende sig til Kulturskolen.

Fælles markedsføring

www.spildansk.dk findes en fælles kalender, hvor alle kan lægge deres arrangementer ud med information om tid, sted, gratis adgang eller pris og billetkøb. På denne kalender kan man således også som publikum finde de informationer, man har behov for. Der vil senere også komme en fælles annoncering for de store arrangementer i lokalaviserne. Der lyder en stor opfordring til at gøre det. På nuværende tidspunkt findes omkring 60 arrangementer i Jammerbugt Kommune på kalenderen. Sidste år var der omkring 80. Mon ikke det tal skal overgås i år?

Læs om fantastiske oplevelser og events