Kallehavegaard Badehotel er en fortælling om passion, autencitet og gastronomi i hjertet af Løkken. Og straks man træder indenfor bliver man omfavnet af en særlig atmosfære, der oser af historie og stemning.
Den gule hovedbygning med sit røde tegltag og små bondehusvinduer byder gæsterne velkommen med en følelse af ren nostalgi og hjertevarme, som kun et gammelt badehotel kan give.
I denne idyl skal den anerkendte nordjyske kok, 39-årige Michael “Miv” Pedersen der er opvokset i Hirtshals, nu stå i spidsen for stedets restaurant.
Et nyt samarbejde er blevet født mellem det historiske hotel og den prisvindende kok, og det lover godt for fremtiden.
En kærlig genoplivning af et stykke historie
Kallehavegaard Badehotel blev overtaget af Tina Bill (51 år) og Klaus Lund (56 år) i december 2019. Det var et modigt projekt, for hotellet, der er fra år 1900, trængte til en kærlig hånd. Parret, som kommer fra Thyholm, søgte et fællesprojekt, de begge kunne engagere sig i. Klaus havde lukket sin tømmerhandel, og Tina måtte finde et alternativ til sit job som forstander på en ungdomshøjskole, da hun blev udfordret af dårlig hørelse. Deres søgen efter den rette hylde førte dem vidt omkring, og efter at have overvejet både campingplads og eventyr i Italien, faldt de pladask for Kallehavegaard Badehotel i Løkken.
Et markant sceneskift, men med en drøm om at forene Klaus’ uopfyldte ambition om at blive arkitekt og Tinas ungdomsdrøm om at blive indretningsarkitekt, kastede parret sig over renoveringen af det gamle badehotel. De så potentialet i hotellets placering – kun 500 meter fra Vesterhavet – og gik til opgaven med alt, hvad de havde af energi og engagement og ifølge dem selv en større opgave end de lige havde forestillet sig.
Resultatet er intet mindre end imponerende.
En atmosfære af sjæl og charme
I dag står Kallehavegaard Badehotel som en hyldest til både fortiden og nutiden. Værelserne er smukt indrettet med blomstrede tapeter, retromøbler og høje paneler, der afspejler stedets historie. Her er ingen moderne forstyrrelser som TV eller WiFi – det hele er tænkt som en fuld retreat-oplevelse. Smalle gange med knirkende plankegulve fører én til værelserne, hvor hver detalje er gennemtænkt. Hat og lanterne hænger på knagerækken, håndklæder er sirligt placeret på sengekanten, de varme farver sætter stemningen og solstråler danser igennem vinduet. Det er ikke svært at forestille sig selv i badekåbe og med en bog i hånden bevæge sig mod havet eller nyde roen i den hyggelige gårdhave. Stedet er gennemført med respekt for dets oprindelige charme og den unikke atmosfære her langs Vestkysten i Nordjylland.
Selv hotellets restaurant er møbleret med en smuk blanding af nyt og gammelt, og et gammelt flygel pryder midten af rummet som et flot ikon. Når man træder ind på hotellet, ringer klokken med et kort “pling” på gammeldags manér, som straks giver én smil på læben.
Selvom værtsparret ikke tager imod i vest, hvid skjorte og bukser med pressefolder falder de alligevel helt naturligt ind i rollen på deres egen nutidige måde.
De tager varmt imod alle alt imens den gamle metalnøgle overdrages og der hyggesnakkes med gæsterne. Det er en oplevelse af hjemlig hygge og ro, hvor man kan trække vejret dybt og tankerne henledes på en svunden tid med udsigt til en fortryllende oplevelse i den historiske kulisse.
Miv Pedersen træder ind
Efter at have drevet restauranten selv i en sæson, indså Tina og Klaus, at det trak store veksler på deres kræfter. De besluttede at søge nye muligheder, og her kom Miv Pedersen ind i billedet. Den anerkendte kok, bl.a. kendt fra sin rolle i TV-udsendelsen “Miv & Møller” og vinder af DM for kokke, blev hurtigt fascineret af stedets stemning og parrets dedikation.
-Det er benhårdt arbejde, og jeg har virkelig respekt for det, de har formået at skabe her, siger han. -Det er til topkarakter. Han så straks, hvordan synergien kunne opstå mellem deres omhu og rolle som varme værter og hans egen perfektionisme i køkkenet, som forplanter sig ned på tallerknerne og ind i gæsternes hjerter.
Helt i tråd med badehotelstanken.
Denne sommer blev der etableret et samarbejde, hvor Miv drev en pop-up restaurant på seks udvalgte dage. Med en 3-retters gourmetmenu med dertilhørende vinmenu, 3 snacks, kaffe og sødt blev alle pladser hurtigt fyldt op, og konceptet blev en succes.
Nu har Miv sagt ja til at fortsætte badehotelseventyret i Løkken, hvor han fremadrettet skal drive hotellets restaurant.
Det betyder, at Kallehavegaard Badehotel føjes til rækken af hans nuværende restauranter, som inkluderer Glashuset i Lønstrup samt 2 virksomheder i Aalborg: Restaurant Tabu og Tabu Catering.
Nye planer og oplevelser i vente
Med Miv ved roret er der lagt op til en række nye oplevelser på Kallehavegaard Badehotel. Uden for højsæsonen vil der blive tilbudt tematiserede arrangementer som vin- og jazz-aftener, vildtaftener, firmaarrangementer og retreat-ophold med yoga, sauna og vildmarksbade.
Planen er at holde restauranten åben fredage og lørdage fra nu af, hvor der er frokostservering kl. 12.30, kaffe og kage kl. 15.30 og en fastlagt 3-retters aftenmenu kl. 18.30. I efterårsferien udvides åbningstiderne forventeligt, og efter oktober lukkes der ned for vinteren, mens der planlægges nye tiltag til næste sæson, hvor dørene slås op til påske.
Men allerede nu er Kallehavegaard Badehotel klar til at byde endnu flere gæster velkommen, der søger autentiske oplevelser med sjæl og charme.
Med Miv Pedersens kulinariske talent og Tina og Klaus’ passion for stedet skabes der en uforglemmelig atmosfære, hvor nærvær, smag og kvalitet går op i en højere enhed.
Her er ikke blot tale om et ophold, men om en oplevelse.
God og veltillavet mad i sin enkelthed og kvalitet taler sit eget sprog og sammen med omgivelserne og den varme gæstfrihed skaber det minder, der varer ved – lige i hjertet af Løkken.