Nyheder
imported

Kartoffelfestival for 11. år i træk

Skolernes efterårsferie i uge 42 er også kendt som kartoffelferien, og netop kartoflen fejres traditionen tro med en stor festivaldag lørdag d. 13 oktober.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

For 11. år i træk inviterer Vildmoseporten, Gård 18, til kartoffelfestival, og som altid kan børn og voksne se frem til en festlig dag, der starter med morgenkaffe og underholdning ved Saltum Kirkekor.   Som altid finder arrangementet sted den første lørdag i skolernes efterårsferie, engang kaldet ”kartoffelferien”, fordi også børnehænder var nødvendige, når kartoffelhøsten skulle i hus.

Program
Den nye Vildmosekartoffelambassadør ankommer standsmæssigt i hestevogn, i år anført af Aalborg Garden, og klokken 11.45 kommer dagens store øjeblik, hvor kartoffelambassadør 2018, kommunalpolitiker Malou Skeel, får udleveret diplom og den gyldne kartoffelskræller. Herefter er der kartoffeldyst mellem rød og blå blok kommunalpolitikere. Traditionen tro er der masser af aktiviteter for børn, bl.a. ansigtsmaling, ponyridning, minidyrskue, kartoffeloptagning som i gamle dage, rebslagning og mulighed for en tur ud over markerne i en ATV Crosser, på hesteryg eller i én af de store traktorer. Imens kan de voksne besøge de mange boder med sæsonens råvarer og gamle håndværk.

Sidste punkt på programmet er opvisning ved Sulsted–Ajstrup Folkedansere, og herefter kan besøgende hygge sig på festpladsen indtil klokken 16.   
 

Læs om fantastiske oplevelser og events