Nyheder
imported

”Kør bil, når du kører bil”

Der sker alt for mange trafikulykker på grund af uopmærksomme trafikanter. Jammerbugt Kommune deltager i den aktuelle kampagne ”Kør bil, når du kører bil”

Politiet varsler kontrol på vejene

Få sekunders uopmærksomhed kan få store konsekvenser i trafikken. Hvis man lige kigger på mobilen, roder efter solbrillerne i handskerummet eller rækker en sut til barnet på bagsædet, så har man kørt mange meter i trafikken uden at se, hvad der sker på vejen.

Nu vil Jammerbugt Kommune sammen med Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension med en aktuel kampagne sætte fokus på problemet med uopmærksomme bilister.

Vejdirektoratets Dødsulykkesstatistik fra perioden 2010 – 2014 viser, at alene i Nordjyllands Politikreds har 24 mennesker mistet livet i trafikken, fordi de selv eller andre var uopmærksomme.

”Det er desværre en del bilister, der ikke kan lade mobilen ligge, når notifikationer bimler ind. Og de fleste gange går det godt, og man bliver indirekte bekræftet i, at man –sagtens- kan håndtere både bil og mobil. Men ulykkestallene viser drastiske konsekvenser af uopmærksomhed”, siger Lise Holt fra Jammerbugt Kommune.

Hvad laver du bag rattet?

På landsplan er der uopmærksomhed involveret i omkring hver tredje dødsulykke. Undersøgelser viser, at i syv ud af ti tilfælde er det ting inde i bilen, der tager bilisternes opmærksomhed. Det er for eksempel når bilisten roder med mobilen, radioen, GPS´en eller noget helt fjerde, som fjerner blikket fra trafikken og hænderne fra rattet.

Samtidig med at Jammerbugt Kommune opfordrer flere til at have fokus på trafikken, når de sidder bag rattet, så sætter politiet også ind med kontrol på vejene fra den 12. – 18. september.

På Sikker Trafiks hjemmeside kan man se gruopvækkende videoer, hvor politiet har filmet bilister, der læste papirer, taster på GPS eller er optaget af andre ting inde i bilen og ikke ser, hvor de kører: https://www.sikkertrafik.dk/raad-og-viden/i-bil/uopmaerksomhed/film-om-uopmaerksomhed.

Fakta:

Så langt kører du i blinde, hvis du kigger væk i fire sekunder:

  •          50 km/t. = 56 meter.
  •          80 km/t. = 89 meter.
  •          110 km/t. = 122 meter.

(Kilde: Rådet for Sikker Trafik).

Læs om fantastiske oplevelser og events