Nyheder
imported

Kommune tager ansvar for vækst

En nyetableret organisation under Jammerbugt Kommune, VÆKST Jammerbugt skal klæde det lokale erhvervsliv på, til at skabe vækst i økonomien, flere arbejdspladser og stærkere kompetencer internt i virksomhederne

 En nyetableret organisation under Jammerbugt Kommune, VÆKST Jammerbugt skal klæde det lokale erhvervsliv på, til at skabe vækst i økonomien, flere arbejdspladser og stærkere kompetencer internt i virksomhederne

Det nye organisation blev fremlagt på et pressemøde i tirsdags.

Ved at fusionere Jammerbugt Erhvervscenter med de lokale turistkontorer, vil Jammerbugt Kommune nu øge indsatsen for at hjælpe de lokale virksomheder til at kunne gribe fremtidens vækstmuligheder. Med udgangspunkt i denne målsætning, har Jammerbugt Erhvervsråd netop godkendt en strategi der skal styrke organiseringen, således at man er klar til at øge erhvervsindsatsen i kommunen.

Vækst Jammerbugt har fået udarbejdet dette logo

 

Borgmester for Jammerbugt Kommune, Mogens Gade, har store forventninger til den nye organisation:

– Med søsætningen af VÆKST Jammerbugt står vi bedre rustet end nogensinde til at servicere vores erhvervsliv i bestræbelserne på at sikre flere lokale arbejdspladser og øget turisme. VÆKST Jammerbugt er topmotiveret for opgaven og klar til at vise resultater – og erhvervsrådet har givet håndslag på aktiv medvirken. På den måde er alle sejl sat i bestræbelserne på fortsat erhvervsudvikling i Jammerbugt Kommune.

Indsatsområderne i den ny struktur hos VÆKST Jammerbugt fordeler sig på 14 medarbejdere, som kommer til at sidde med ansvar for branding, virksomhedsudvikling, iværksætteri, kompetenceudvikling, destinationsudvikling og turistservice. Formålet er, at disse fokusområder skal fungere som løftestang i forhold til virksomhedernes udvikling.

Et erhverv på forkant

VÆKST Jammerbugt ønsker blandt andet at synliggøre det erhvervsmæssige vækstpotentiale, som ikke kun er til stede i de større byer i Danmark, men i høj grad også i de mindre tætbefolkede områder. Et af de erhvervsområder, der vil komme til at mærke denne indsats, er kommunens iværksættere. Jammerbugt Kommune er i dag førende på iværksætteri i Nordjylland, når man måler på antallet af iværksættere per indbygger. Denne positive udvikling skal fortsætte, og der skal sættes yderligere ind i forhold til de iværksættere, der vurderes til at have ekstra vækstpotentiale.

Også inden for talentudvikling er der allerede nu søsat et forløb, som bidrager til virksomhedernes kompetenceudvikling. Yderlig Vækst Jammerbugt er en særskilt del af Yderlig Vækst programmet ved Væksthus Nordjylland, hvor VÆKST Jammerbugt tilbyder virksomhederne i Jammerbugt Kommune ledelses- og talentudvikling. Derudover har ledelsen i de deltagende virksomheder mulighed for at deltage i et udviklingsforum, hvor der sparres omkring emner som talentudvikling, forandringsledelse, salg samt motivation af medarbejderne.

Jammerbugtens fire handelsbyer, Aabybro, Pandrup, Fjerritslev og Brovst, er endnu et indsatsområde, hvorunder VÆKST Jammerbugt i tæt samarbejde med handelsforeningerne kommer til at igangsætte en række initiativer, som skal give aktivitet og liv i byerne for både borgere og turister.

Jammerbugt skal være Danmarks førende kystferiedestination

Med fyrtårne som Blokhus, Fårup Sommerland og Svinkløv Badehotel er Jammerbugt Kommune Danmarks tredje mest besøgte feriedestination og turisterhvervet omsatte i 2011 for over kr. 1,3 mia. Denne position ønsker man at fastholde, og det er målet at blive Danmarks førende kystferiedestination. For at opfylde denne målsætning arbejdes der målrettet med destinationsudvikling i blandt andet Blokhus og Slettestrand i et formelt partnerskab mellem erhvervsliv, foreninger, lokale ildsjæle og med VÆKST Jammerbugt og Jammerbugt Kommune som aktiv medspiller. Der vil herunder som et af tiltagene blive arbejdet mere med eventudvikling.

Eksterne samarbejdspartnere spiller en nøglerolle

Et fortsat stærkt samarbejde med eksterne organisationer vil komme til at spille en afgørende rolle i mange af de fremadrettede arbejdsindsatser. VÆKST Jammerbugt vurderer, at der ligger et stort potentiale i at inddrage de mange forskellige puljer og udviklingsprogrammer, der er tilgængelige for kommunens virksomheder. Der er på denne front allerede etableret gode partnerskaber med blandt andre Væksthus Nordjylland, DI, KL, Aalborg Universitet, Aalborg Samarbejdet, VisitNordjylland og VisitDenmark.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events