Brovst

Kulturkaravane kommer til Jammerbugt til sommer

Teatret Kimbri planlægger en kulturkaravane i hestevogn fra Møn til Skagen hen over sommeren 2021og kommer gennem Jammerbugt Kommune 8. til 13. juni med  teaterforestillinger, koncerter, parader, heste og hestevogne.

Fire forestillinger
Og Kultur- , Fritids- og Landdistriktsudvalget har sagt ja tak til at købe fire forestillinger til en samlet pris af 44.000 kroner.
– Det giver mulighed for, at der kan være en kulturoplevelse i hver af de fire gamle kommuner, siger Helle Bak Andreasen, formand for udvalget.
– Sidste år havde vi jo besøg af Kulturen kommer Rundt, og det var en så stor succes, at vi gerne vil prøve med en karavane igen i år, siger hun.

I samspil med lokale
Men det er endnu ikke afgjort, hvor oplevelserne finder sted.
Teatret Kimbri vil nemlig gerne have kontakt til lokale kulturelle foreninger, ildsjæle og nøglepersoner, som vil kunne bidrage til at skabe en fest for de lokalsamfund, som karavanen gæster.
– Derfor tager vi det med på næste møde i kommunens landdistriktsråd for at høre, hvem der gerne vil være med, fortæller Helle Bak Andreasen.

Parade gennem byen
Udover teater følger der en hel kulturkaravane med, nemlig parader gennem byer, musik spillet fra hestevogne, vrinsk og lyden af hestehove, kulturelle byttehandler med lokale foreninger og borgere samt en stående invitation til at følge med.
Karavanen rejser ikke hurtigere end, at et par raske ben kan holde trit.

Spiller bold med publikum
Alle deltagende kunstnere er trænet i at spille bolden over til publikum og at få de kulturformer i spil, som findes i landsbyerne uf fra en erfaring om, at kunst og kultur ofte bliver brugt til at styrke fællesskabet og sammenhængskraften i mindre lokalsamfund og ikke kun som et underholdningstilbud.

Læs om fantastiske oplevelser og events