Brovst

Kunst under juletræet

(Arkivfoto)
Hvis du mangler idéer til anderledes julegaver, så er der hjælp at hente på Øland, hvor der inviteres til julehygge i Medborgerhuset lørdag 20. og søndag 21. november.
Fra kl. 11 til 17 er der gløgg og julemusik, mens 16 kunstnere udstiller julegaveegnede kunstværker til overkommelige priser.
Musikken leveres af jazztrioen Blus Cats.

Billedkunst og glas
Det er arrangørerne af Kunst på Øland – Hanne Kodal Sørensen, Karen Margrethe Lauridsen og Lise Nielsen – der har taget initiativ til denne ekstra udstilling med titlen Kunst under Juletræet.
Kunstnerne udstiller værker inden for billedkunst, glas, keramik, bronze, smykker, skulptur i jern og sten, skitser og glasmaleri. Købte værker kan fås med hjem med det samme.
Der er øreringe, små metalskulpturer i form af forskellige insekter, et lille maleri med lokalt motiv, bronzerelief og bronzeskulptur samt keramikæggebæger i særligt design med plads til både ske og skaller. Alt sammen unika.
Blandt udstillerne er Beate og Andreas Wörner fra Rav-Værkstedet i Mygdal. De møder med et stort udvalg af deres smykker og vil arbejde på udstillingen begge dage.
Karen Riis, Tornby, der laver smykker og kunsthåndværk, viser et udvalg af sine halskæder, armbånd, brocher, øreringe, fingerringe og drivtømmerrelieffer.
Jes Vestergaard, Brønderslev, Jørgen Agerbæk, Sæby, og Lars Winther, Aalborg, udstiller malerier.

Akvarel og keramik
Akvarel bliver også repræsenteret på udstillingen. Det sørger Arne Møller Larsen, Aalborg, for.
Trine Bach Jakobsen, Aarhus, Anne Lindhardt, Frederikshavn, Dorte Visby, Lønstrup, og Malene Møller-Hansen, Rønde, viser deres forskellige former for keramik.
Susan Vivi Sørensen, Hirtshals, Anne Flohr, Storvorde, og Ida Wieth, Aarhus, udstiller glasarbejder. Og Mette Rix, Aarhus, møder med skitser og glasmaleri.
Knud Bentzen, Aalborg, arbejder i sin smedje med sten og skrotjern, og det kommer der mange spændende figurer ud af.
Endelig kan de besøgende glæde sig til skulptør Torben Klostergaard, Hornslet, der støber snart sagt alle tænkelige figurer i bronze. ”Og han gør det med både vid, bid og kunstnerisk poesi”, som en anmelder har skrevet om Klostergaard.

Læs om fantastiske oplevelser og events