Nyheder
imported

Kunstcafeen Blokhus: Mit yndlingssted

Anita Michaelsen, indehaver af Kunstcafeen i Blokhus, ses normalt bag de varme gryder eller blandt ”Kunstens” gæster. Men når hun holder fri, suser hun afsted på sin MTB.

Tekst og foto: Lotte Kande

-Det gør noget godt for både krop og sjæl, siger Anita Michaelsen, da Blokhus avis spørger ind til hvorfor hun er blevet ”bidt” af MTB-verdenen. – For år tilbage købte jeg mig en MTB. Og selvom jeg nød at komme afsted, så tabte jeg hen over tid motivationen. Cyklen blev pakket i skuret, og der stod den indtil foråret i år, siger hun og fortsætter, – Jeg læste med stor interesse en artikel, som I bragte i avisen, hvor lokale borgere havde oprettet et uformelt MBT-netværk. Det gav mig lyst til at prøve kræfter med sporten igen. Jeg startede op, og jeg elskede det ligeså meget, som jeg vidste jeg ville, smiler hun.

Sportspige og vindermentalitet

Anita har altid været en sportspige, haft vindermentalitet og givet den gas på en håndboldbane. Nu giver hun den gas i Blokhus Klitplantage og på områdets mange ruter, hvor det er tilladt at færdes på 2 hjul. –Efter en lang arbejdsdag på cafeen, bruger jeg sporten til at ”klare” mine tanker. Det er en god måde at koble af på. Lige nu følges jeg med en god håndfuld piger rundt i området, to gange om ugen. Men jeg er ikke i tvivl om, hvor mit yndlingssted er; På de snoede stier langt inde i Blokhus Klitplantage/Gateway Blokhus, siger hun. Og skulle jeg nævne et yndlingssted to, så må det absolut være efter turen, når vi alle ”puster ud” nede på Kunstcafeen med lidt snacks og måske et lille glas vin. For mig er det vigtigste, at være social omkring en fælles interesse.

Men det er ikke kun den friske luft og naturoplevelserne der får mundvigene opad på Anita, når det gælder mountainbike. – Det er også sundt, selvom vi slukker tørsten med lidt bobler efterfølgende. Det kræver nemlig udholdenhed at nyde naturen fra sadlen over længere tid. På de lange bakker og lange lige strækninger har man brug for en god kondition. MTB er eftersigende den mest effektive måde at forbedre sin form på (har jeg hørt), og det ku’ da godt være det var noget, jeg i en middelmådig alder, burde tænke lidt på, griner hun højlydt.

Læs om fantastiske oplevelser og events