Nyheder
imported

Kunstner skal udsmykke den nye skole

PANDRUP: Jammerbugt opfordrer interesserede kunstnere til at melde sig.

Tekst og foto: Presse

Til den nye skole i Jetsmark søger Jammerbugt Kommune en kunstner, som med input fra skolens elever kan skabe et kunstværk, der passer til den nye skoles visioner og design.
For at komme i betragtning til at skabe kunstværket, opfordrer Jammerbugt Kommune interesserede kunstnere til at sende en ansøgning med begrundelse for interessen for projektet og dokumentation af tidligere værker. Det skal ske senest lørdag 15. oktober.

I børneperspektiv

Derudover er der en række krav til ansøgningen.
Eleverne skal inddrages og bidrage til værket, som skal indeholde elementer fra de tre byer; Moseby, Kaas og Pandrup – og det skal være set i børneperspektiv.
Der må meget gerne være en inddragelse af lokale kræfter, som det lokale erhvervsliv, og kunstværket skal kunne opleves både inde og ude.
Det vil sige, at der skal være en reference til ”hovedværket” i det rum, hvor det ikke er placeret.
Værket må meget gerne være dynamisk, således at det altid er nutidigt, for eksempel ved at elementer kan udskiftes løbende.

Der er nedsat et bedømmelsesudvalg, som skal have et visuelt eksemplar af værket med en beskrivelse af placering – både inde og ude.
Der skal foreligge en beskrivelse af processen med fokus på inddragelse af eleverne, og en beskrivelse af, hvordan værket lever op til kriterierne.
Der er mulighed for at besøge skolen, og valget af kunstner vil ske primo november 2022.

Forudsætninger

Der er i alt afsat 75.000 kr. til kunstværket, som skal være færdigt senest tirsdag 1. august 2023, så det kan præsenteres ved den officielle åbning af skolen. Kunstner forventes at deltage ved åbningen.
Ansøgningsfristen er lørdag 15. oktober 2022.
 

Den nye skole:

  • 3-sporet skole fra 0.-9. klasse med plads til over 600 elever
  • Integreret SFO og plads til førskoleelever fra 1. april til 1. august.
  • Eleverne kommer fra Moseby, Kaas og Pandrup
  • Skolen bygges med elevernes læring, trivsel og dannelse i fokus
  • Bygningerne skal også være områdets lokale kulturcenter og ramme for  aktiviteter, kulturformidling, musik og underholdning

 

Læs om fantastiske oplevelser og events