Nyheder
imported

Kvindelig pilot lander på stranden i Blokhus

Anne Rasmussen er en af Danmarks få kvindelige piloter. Til Blokhus Fly-in 2018 lander hun med sit propelfly på stranden i Blokhus som vel nok den første kvinde nogensinde.

Tekst: Mie Møller Nielsen – Foto: Presse

Som barn lå Anne Rasmussen i det bløde græs og kiggede på de hvide skyer på himlen. De har nemlig fascineret hende, siden hun var helt lille. En fascination der siden hen har gjort hende til pilot.

Vejen til skyerne
Annes vej op i højderne er præget af fascination, nysgerrighed og en lyst til at lære. Idéen om at blive pilot opstod, da Anne blev inviteret med på en flyvetur. Undervejs på turen stod det hende klart, at det var en disciplin, hun måtte lære at mestre. Da Anne atter fik fast grund under fødderne, begav hun sig i kast med teoribøgerne. Teorien bag pilotuddannelsen er ikke for alle, så Anne ville være sikker på, at det var et realistisk mål, hun havde sat sig for, før hun tilmeldte sig uddannelsen. Anne blev hurtigt dus med teorien, og derefter brugte hun sin sparsomme fritid på at studere for endeligt at modtage sit certifikat.

En drøm bliver til virkelighed på Vestkysten
For tre år siden var Anne tilskuer, da Destination Blokhus afviklede Blokhus Fly-in for første gang. Eventen plantede en drøm om selv at lande på stranden i Blokhus hos Anne. Både fordi det er noget helt unikt, som i dag kræver en særlig tilladelse, men også fordi, at Anne har et nært forhold til Vesterhavet: ”Jeg har været på adskillige familieture fra Henne Strand til Skagen, så derfor tiltrækker det mig, at få lov at opleve Vestkystens bunkere, strande, vand og klitter fra luften,” udtaler Anne. 

Anne formodes at være den første kvindelige pilot, som lander på Blokhus Strand, når hendes drøm bliver til virkelighed til Blokhus Fly-in 2018. Anne får følgeskab af 19 øvrige mandlige piloter og deres propelfly, når arrangementet afvikles søndag d. 26. august.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events