Nyheder
imported

Kvindetid er vigtigt! Det er Blokhus et bevis på…

Et halvt års planlægning kulminerede i weekenden d. 3. – 6. september, da Women’s Weekend i Blokhus blev afholdt med stor succes

Kvindetid er vigtigt! Det er Blokhus et bevis på…

Et halvt års planlægning kulminerede i weekenden d. 3. – 6. september, da Women’s Weekend i Blokhus blev afholdt med stor succes

Tekst: Lotte Kande – Foto: Poul Nymark Foto

Med sloganet ”Nu er det din tur til at nyde” blev årets store kvindeweekend i Blokhus slået i gang sidste torsdag d. 3. september. Der var modeshow, portvinssmagning, Second Sale Deluxe incl. DIY-workshops og coachoplæg, Hit Fit Dance, aftenshow med Andreas Bo, beach yoga og et inspirerende Food-market med Claus Holm, men vigtigst af alt – så var der mænd ingen adgang.

– se billedgalleri her – /fotos-fra-destination-blokhus.aspx

Kæmpe Modeshow kick-startede weekenden

Arbejdsgruppen kunne i år præsentere syv spændende tilløbsstykker, der hver i sær formede weekenden til noget helt specielt. Torsdag d. 3. september var Kulturhuset Blokhus omdrejningspunktet for over 300 kvinder der overværede  et kæmpe modeshow præsenteret af områdets otte modebutikker.

 – Det har været en fornøjelse at deltage, siger indehaver af Kirkensgaard Mode og Stil i Hune, Jonna Nielsen. – Vi har haft rygende travlt hele weekenden og masser af tilkendegivelser på at showet i Kulturhuset var noget af det flotteste gæsterne havde set. Også Karina Degn, Butik Karina Degn, på Torvet i Blokhus kan nikke genkendende til ovenstående og supplerer med, at det har været en fordel for Blokhus området at blive vist samlet på podiet. – Vi er et helt unikt område der favner så bredt, hvad angår tøj og mode. Aftenen, der var total udsolgt,  bød udover det flotte modeshow på tapas, bobler, pop-up shops samt masser af forkælelse i form af store lodtrækningspræmier til værdi på over flere tusinde kroner.

Portvin  som kvinder ka’ forstå

Fredagens program bød på portvinssmagning incl. ost og sødt, på Restaurant Strandingskroen i hjertet af Blokhus. Det er andet år det populære arrangement er på programmet til Women’s Weekend. Og igen i år kunne man bryste sig af et udsolgt arrangement, hvor der var oprettet venteliste.

Hit Fit, gode fund og DIY

Lørdag d. 5. september var der for de morgenfriske arrangeret Hit Fit Dance på Blokhus Torv. Denne dag var vejrguderne ikke helt med arrangørerne, idet regnen silede ned. Men til trods for dette fandt flere alligevel vejen forbi – bl.a. et tysk venindepar fra Hamburg der var kommet til Blokhus kun for at deltage i Women’s Weekend. Samme dag kunne man gå på oplevelse i Skulpturparken ved Kulturhuset Blokhus. Parken var denne dag omdannet til et luksuriøst Second Sale Deluxe incl. DIY workshops med tv-aktuelle Gitte Lacarriere og oplæg ved life- og business coach, Line Funch. Trods regn havde 380 gæster fundet vejen frem til Skulpturparken. – Næste år vil vi igen forsøge at placere det store Deluxe-marked indendørs, således vejret ikke er afgørende. Vi ved at interessen er rigtig stor, og vi vil gerne krydre konceptet yderligere med endnu flere oplæg, fortæller arbejdsgruppen.

Andreas Bo væltede Restaurant Nordstjernen

Lørdag aften d. 5. september peakede årets kvindeweekend idet der var planlagt et fantastisk aftenshow på Restaurant Nordstjernen i Blokhus. Arbejdsgruppen har været stolte af, at kunne præsentere komikeren Andreas Bo, der underholdt publikum med et specialdesignet Women’s Weekend show. Og han gjorde det godt. Charmerende, fræk og med en selvtillid der ikke er at kimse af, gav Andreas Bo den fuld gas til weekendens store festaften. – Der var ikke et øje tørt blandt publikum. Han fangede én fuldstændig udsolgt festsal med nye satiriske vinkler og latterkrampefremkaldende platheder med udgangspunkt i kvindeverdenen. Efter det flotte arrangement, gik mange af kvinderne videre til Kunstcafeen Blokhus, der havde arrangeret specielle WW-drinks.  

Women’s Weekend 2015 blev afsluttet søndag d. 6. september – dels med lykkelig beach yoga på Blokhus Strand, hvor over 40 fremmødte, trods en strid vestenvind, fik skabt harmoni mellem krop og sjæl. Sand mellem tæerne og duften af det brusende Vesterhav var blot en ekstra bonus.

Tv-kokken Claus Holm tryllede søndag eftermiddag i sit udekøkken på Blokhus Torv. Dagli’ Brugsen Blokhus havde til weekenden sponsoreret den populære kok og madnyder, der både udleverede lækre smagsoplevelser og fik en hyggelige dialog med de mange gæster og besøgende der var mødt frem. Torvet var ligeledes omdannet til et hyggeligt foodmarket, hvor områdets fødevareproducenter solgte ud af bl.a. lækre grøntsager, oste, saltprodukter, kød ligesom flere af områdets kunst og kunsthåndværkere var repræsenteret. Eftermiddagen bød på masser af sol og live musik præsenteret af Enjoy fra Nibe,  og man kunne næsten fornemme sommerstemning i byen.

Succesen gentages

Women’s Weekend har i 2015 for alvor slået sig fast i folks erindring. Dagen derpå kan man spore en smule træthed blandt den ihærdige arbejdsgruppe. – Men til spørgsmålet om, hvorvidt de er klar igen i 2016 lyder svaret entydigt  ”JA”.

Udover weekendens officielle program har hele områdets forretnings- og restaurationsliv ligeledes taget Women’s Weekend til dig. Man har i hele destinationen kunne opleve skræddersyet events i forretningerne, specielle tilbud til kvinder osv. Der har været flot opbakning hele vejen rundt ligesom frivilligkorpset, Team Blokhus har været en stor hjælp for gruppen. De har assisteret med alt form for praktisk arbejde og det værdsættes meget stort af gruppen.

Fakta:

Det er Erhvervsforeningen Destination Blokhus der er afsender på Women’s Weekend, der gentages hvert år, den første weekend i september. Eventen er kun mulig at gennemføre idet syv piger fra erhvervet i Blokhus har sat sig i førertrøjen og udgør arbejdsgruppen.

Arbejdsgruppen består af:

Janne Lykke – Lykke By Lykke

Trine Purkær – Ildsjæl

Katja Clausen – Admiral Strand Feriehuse

Jannie Ratke – VisitJammerbugten Blokhus

Ann Steen Holmbech – Ildsjæl

Louise Kande – Blokhus Medier

Lotte Kande – Blokhus Medier 

Læs om fantastiske oplevelser og events