Nyheder
imported

Lad os hjælpe hinanden på tværs

Siden 2016 har ni vækstprojekter, i prioriterede destinationer, set dagens lys. Onsdag den 27. marts var nøgleaktører i alle ni projekter for første gang samlet for at dele viden, udfordringer og erfaringer på tværs.

Tekst: Louise Kande – Foto: Kyst & Naturturisme

Selvom opgaverne, lokalområderne og gæstesammensætningen er forskellige, er der i høj grad fælles erfaringer, som er værd at trække på i de ni vækstprojekter, der er sat i gang siden september 2016. 

9 udvalgte
Fælles for dem er blandt andet, at de enkelte projekter går på tværs af ikke blot kommuner, men også plan-, erhvervs- og udviklingsafdelinger i den enkelte kommune. De ni projekter er blevet koblet sammen i en erfaringsopsamling og en række vidensture med det formål at styrke det enkelte projekt og skabe ny viden til destinationsudvikling. – Videndeling på tværs af destinationer, landsdele og fagligheder giver mening, da vi sammen ved og kan meget mere, siger Anna Oosterhof, turismeudviklingschef i Hjørring Kommune.

Blokhus og Løkken
Den første videnstur gik til Blokhus og Løkken onsdag den 27. marts. Her var der særligt fokus på fælles byrum, helårsturisme, og hvordan man kan binde en destination sammen gennem fælles kommercielle indsatser. – Det var dejligt at byde de andre destinationer velkommen, og få vist dem Blokhus og de mange almennyttige og kommercielle initiativer, der er gennemført de seneste år. Men mest af alt var det interessant at høre deres tilbagemeldinger – både i forhold til destinationen, som den tager sig ud i dag, men også i forhold til de fremtidige potentialer. Så jeg har fået nogle gode input – og jeg tror også, at nogle af gæsterne fik et par ting med hjem til idebanken, siger Anders Daugberg Stryhn, chef for Erhverv, Turisme og Landdistrikter i Jammerbugt Kommune.

Dansk Kyst- og Naturturisme har prioriteret 9 geografiske områder, som har mulighed for at aktivere et større vækstpotentiale: 
•    Ringkøbing-Skjern og Varde
•    Jammerbugt og Hjørring
•    Bornholm
•    Møn/Vordingborg
•    Djursland og Aarhus
•    Fyn
•    Frederikshavn/Skagen
•    Nordsjælland og Odsherred
•    Thyborøn og Thorsminde

På baggrund af studieturene og erfaringsopsamlingen vil der blive udarbejdet et videns- og erfaringskatalog, der gennem gode eksempler og best practice vil formidle den viden og de erfaringer, der er skabt på tværs af vækstprojekterne.

Læs om fantastiske oplevelser og events