Brovst

Lægevagten i Brovst lukker

Besluttet på lukket møde – borgmester måtte høre om planer på TV2 Nord

– Region Nordjylland har besluttet at lukke Lægevagterne i Brovst, Farsø og Skagen.
Det sker 1. marts 2020.

Træls beslutning
Borgmester Mogens Chr. Gade (V) kalder beslutningen for meget ærgerlig, finder den forkert, og så er han meget uforstående over for den proces, der har været i Regionen forud for beslutningen.
– Det er meget træls for en stor gruppe borger i Jammerbugt Kommune, som nu får længere til en lægevagt, siger Mogens Chr. Gade.

Rammer unikt sundhedshus
Lægevagten har base i Sundhedshuset i Brovst.
– Da der tilbage i 2009 skulle spares på og lukkes sygehuse, opgav vi kampen for at bevare Brovst Sygehus og arbejdede til gengæld for at få et Sundhedshus, siger Mogens Chr. Gade.
Det lykkedes i et samarbejde mellem regionen, kommunen og lokale aktører, som alle har huset som base.
– Sundhedshuset er helt unikt, og derfor er det ærgerligt, hvis der ikke længere skal være lægevagt, siger borgmesteren.

Forkert kriterie
– Hvis man tæller befolkningen, så er det klart, at der er færre borgere i Brovst end i Aalborg, men jeg tror ikke, at dette kriterie kunne bruges, hvis der skulle lukkes en børnehave, siger Mogens Chr. Gade.

Han undrer sig også såre over processen.

Måtte høre om det i TV Nord
Regionsrådet har nemlig taget beslutningen på et lukket møde – et møde, som det ikke selv har informeret om.
– Jeg måtte få oplysningerne ved at se TV2 Nord fortælle om det i udsendelsen søndag aften (26. januar, red.), siger Mogens Chr. Gade.

Lukket for offentligheden
Han tog derefter kontakt til og har været i dialog med de regionrådsmedlemmer, der kommer fra Jammerbugt Kommune samt regionsformand Ulla Astman, men uden at kunne få oplysninger, som hvornår en lukning ville indtræffe.
– De henholder sig til, at det er lukket møde, og derfor ikke må sige noget. Jeg tror ikke, det var gået i kommunen, hvis vi på et lukket møde ville beslutte at lukke en skole eller en børnehave, siger Mogens Chr. Gade.
Tirsdag eftermiddag 28. januar besluttede regionsrådet så, at de omtalte lægevagter skal lukkes.

Læs om fantastiske oplevelser og events