Aabybro

Lars Holt stopper efter 16 år – afløser fundet

Når denne valgperiode udløber til november 2021, genopstiller Venstres Lars Holt fra Nørhalne ikke, men siger tak for mange positive oplevelser med politik gennem 16 år i kommunalbestyrelsen i Jammerbugt.
Ny kandidat for Venstre er Claus Svendsen.

Har fundet afløseren
– Jeg er ikke træt af politik, tværtimod, og har også opbakning hjemmefra til at tage 4 år mere. Men når jeg har fundet min afløser i en dygtig kandidat med gode evner til at repræsentere Venstre og Nørhalne i kommunalbestyrelsen, så er det med at slå til. Det er meget svært at finde gode og egnede kandidater, forklarer Lars Holt.
– Ved næste valg vil jeg være 68, og jeg er i forvejen den ældste i gruppen. Det er ikke fordi, jeg følger mig gammel, eller at der ikke bliver lyttet til mig, men det ville være udmærket med et medlem, der er 20 år yngre end mig, siger han.

En givende rejse
De 16 år med lokalpolitik har været en rejse med mange positive oplevelser og store muligheder for påvirke og få indflydelse.
– Jeg har haft muligheden for at komme helt tæt på nogle områder og se, hvordan det fungerer, og så tæt kan man ikke komme som almindelig borger, for eksempel det danske beredskab. Desuden har jeg været så heldig, at jeg også har været med på det internationale plan med vores venskabsbyer, siger Lars Holt.
Hans opslag på sin Facebook-profil om sit kommende stop er også blevet mødt med hilsner og beskeder med beklagelse fra tyske og polske kollegaer.
– Det er meget givende for mig, og det viser, at dette netværk også vil bestå, efter jeg er gået ud af politik.
Endelig fik han 23. december lov til at stå for den borgerlige vielse af sin datter.

Bankmanden
Lars Holt er som bankmand ikke i tvivl om, hvad der er det vigtigste, han har været med til at udrette gennem de 16 år.
– Jammerbugt Kommune blev jo født stort set uden en eneste krone på lommen. I dag har vi en sund og fornuftig økonomi, som giver os mulighed for at bygge nye moderne skoler som den kommende skole i Jetsmark.

De gode råd
Med sin erfaring har Lars Holt også et godt råd til sin efterfølger.
– Når der kommer en borger og vil snakke, så hør efter. Man kan ikke altid flytte tingene, men man kan lytte og så prøve at påvirke. Borgerkontakten er det vigtigste.
– Og når man er i politik, så kommer man til at indgå kompromiser. Det kan du ikke til at undgå, ellers forliser båden.

Claus Svendsen

Den nye kandidat
Det er Claus Svendsen, som stiler efter at overtage pladsen i kommunalbestyrelsen efter Lars Holt, når han til det kommende valg i november 2021 stiller op for Venstre.
Han har de seneste 7 år været formand for Fremad Nørhalne, og før det var han formand for ungdomsfodbolden i 8 år, men stopper ved generalforsamlingen 2022 (rettet kl. 11.12).
– Jeg har brugt de ideer, jeg har, og der skal nye øjne til. Samtidig har vi et godt bud med potentialet til at flytte Fremad Nørhalne til næste skridt, siger han om næstformand Marie Haar Vad.

Stadig frivillig
– Det er vigtigt, at også bestyrelsen har børn og den omgangskreds, som rammer bredt samt den yngre del i byen. Der er et godt hold i bestyrelsen, og det er jeg helt tryg ved, tilføjer Claus Svendsen.
Den største enkeltstående oplevelse har været at være med til at fejre IFNs 100 år.
– Men generelt handler det om at være med til at skabe noget for alle medlemmer, og jeg stopper ikke med at være frivillig, for jeg kan ikke undvære det.

Lokalt engagement
Fremover kommer det til at handle om politik.
– Jeg vil gerne være med til at udvikle Nørhalne og den østlige del af kommunen yderligere, Nørhalne, Biersted og Aabybro. Jeg vil gerne påvirke det lokalsamfund, vi bor i, og steppe ind i det rum, hvor der er muligheder for at påvirke.
– Det er vigtigt, der er et lokalt engagement. Hvis man bare læner sig tilbage og tror, at der kommer nogle andre og løser problemerne, så kan man godt blive skuffet, pointerer Claus Svendsen.

På lærebænken
Han er blevet spurgt til sin politiske interesse nogle gange de senere år, men det er først i det seneste år, at tankerne er blevet konkrete.
– Nu er jeg meget spændt på, om jeg bliver valgt. Det er jeg meget ydmyg over for.
– Og i givet fald så kommer der en stejl læringskurve. Det kan godt være, at jeg kender til det politisk spil i en virksomhed, men det her bliver noget helt andet. Jeg kommer på lærebænken i forhold til, hvordan man skal forholde sig til forvaltningen, eller når der kommer borgere med spørgsmål, siger Claus Svendsen.

Læs om fantastiske oplevelser og events