Nyheder
imported

Lille by – store ord

Ingstrup som Bogby er synliggjort i alt fra garagecafeer til antikvarlignende lokaler til internetcafeer. Interessen for bøgerne stimuleres gennem leg, læring og kreativitet og ved levendegørelse af bogens verden gennem foredrag, storytelling, udstillinger, torvedage, film og rollespil.

Ingstrup:

Ingstrup Bogby er en realitet og der skabes oplevelser for og til mennesker

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Ingstrup Bogby er officielt blevet indviet– bl.a. af prominente gæster som borgmester Mogens Gade, vice bibliotekar Kirsten Boelt, Aalborg Bibliotekerne samt direktør for Aalborg Kultur- og Kongrescenter Ernst Trillingsgaard. Ingstrup Bogby har til formål at samle litteratur og gøre litteratur i bred forstand tilgængeligt, og der appelleres til den enkelte borgers nysgerrighed, interesser og kreativitet i forhold til temaer.

Borgmester, Mogens Gade, er meget tilfreds med Ingstrup som Bogby – en titel på byen, som han længe har ønsket borgerne i Ingstrup ville tage på sig.

– Der er fuld opbakning fra politikernes side til dette initiativ – et initiativ der kan være med til at redde byen og som er livsnødvendigt ikke kun for Ingstrup, men også som det gode eksempel for kommunes øvrige mindre samfund, udtalte borgmesteren i forbindelse med den officielle indvielse.

Ernst Trillingsgaard, direktør for Aalborg Kultur- og Kongrescenter, fortalte til indvielsen under titlen ”Om oplevelser for og til mennesker” om at turde satse.

– Det handler om at turde, om at komme forbi forhindringer, at være vedholdende, kreativ og ikke mindst at tro på ideen.

Formand for Ingstrup Bogby, Inger Dueholm, er meget tilfreds med den nye titel – og herunder ikke mindst Jammerbugt Kommune, der gennem hele projektet har været meget positive og hjælpsomme med bevilling af midler til produktion af de første bogvogne.

– Ingstrup Bogby er nu officiel, titlen er cementeret ikke kun af navn, men også gennem synlige tegn og handlinger. Den første afgørende milepæl er sat, og bestyrelsen tager nu arbejdstøjet på frem mod realisering af næste skridt. Og næste skridt er naturligvis ud over indsamling af bøger, fordeling af bogvogne og afholdelse af aktiviteter, at gøre muligheden for at få egen butik til virkelighed, afslutter formand Inger Dueholm

Læs om fantastiske oplevelser og events