Blokhus

Lina Sofie Sørensen arbejder i hotelbranchen

Hvordan er det egentlig at være ung og arbejde i hotelbranchen? Her i avisen har vi valgt at stille skarpt på, hvad det vil sige at have job i en turistdestination.
I den forbindelse har vi mødt Lina Sofie Sørensen, som er 26 år. Hun er en af de unge mennesker, som har valgt at arbejde i servicebranchen.
Hun arbejder til dagligt i receptionen på Strandhotellet Blokhus og er den første, som gæsterne møder, straks de træder indenfor døren.
-Jeg nyder at møde gæsterne. De er på ferie, skal slappe af og er glade. Jeg sætter en ære i at være med til at give dem en oplevelse udover det sædvanlige. Jeg vil gerne give dem præcis det, som man selv forventer, når man kommer ud. Vi forkæler dem med god mad, og fortæller dem hvor de kan tage hen i området. Det synes jeg er sjovt, at kunne bidrage med

Ind med modermælken

Lina Sofie Sørensen har været ansat i 1 år på Strandhotellet i Blokhus, men har egentlig været i branchen i 12 år efterhånden.
Karrieren startede i en meget ung alder i hendes forældres restaurant: Kaas Slagter & Gourmethus, som dengang hørte til i bygningen, som i dag huser Blokhus Fiskerestaurant.
På trods af at forældrene, der på samme tid drev Kaas Slagter og Madbutik, havde klædt den unge datter på i forhold til at passe på sig selv i en til tider hård branche, så kløede på med oprejst pande.
Hun fik det hele ind med modermælken, så at sige.
-En dag serverede jeg for gæster, og kan huske en episode hvor en gæst spurgte ind til kødet, der lå på tallerkenen. Det kunne jeg lynhurtigt svare på. Til gæstens overraskelse fløj det bare ud af mig. Jeg tror de følte, at det var skønt at blive vejledt og få en fortælling om maden, og de fik til gengæld en bedre oplevelse.
Og sammen med hygge er det nøgleordene og motivationen for at være i turistbranchen, siger Lina Sofie Sørensen eftertænksomt.
Egentlig startede hun op på universitetet på socialrådgiveruddannelsen, også med afsæt i at gøre noget godt for andre, men efter et halvt år blev det alligevel til et baneskifte. Så faldt valget på UCN, som tilbød en bacheloruddannelse i International Hospitality Management. Her klæder de meget brancheerfarne lærere de unge på i forhold til at begå sig i branchen.
-Og det har været vildt lærerigt og inspirerende, siger Lina Sofie.

Gode arbejdsforhold

Selvom hotelbranchen byder på skæve arbejdstider og nogle gange også nogle lange dage, så er det ikke nødvendigvis noget, der skal opfattes negativt.
-Jeg synes det er skønt at tage mange timer, arbejde 3-4 dage på en uge for efterfølgende at have hele dage fri i stedet for at have et skemalagt 8-16 job, som ud fra min optik er mere kedeligt, siger Lina Sofie, der selv er fastansat og er med til at sørge for at de unge har gode arbejdsforhold.
Strandhotellet har også taget initiativ til at indrette værelser ovenpå Strandingskroen, som medarbejderne kan gribe til hvis de mangler et sted at bo sommeren over.
-Arbejdspladsen gør også meget for at vi har nogle gode arbejdsforhold, og det er også deres ansvar supplerer hun.
-De har et stort fokus på, at vi medarbejdere har det godt, og giver en god oplæring. Jo bedre de sætter os unge ind i opgaven, desto bedre er det også for arbejdspladsen. Samtidig er det en sjov periode i ens liv, hvor vi unge har et fantastisk fællesskab og sammenhold, og vi hjælper hinanden. Det gør, at det er sjovt at arbejde her.
Hun fortæller desuden, at der er en fordom omkring lønnen i branchen. Efter pandemien kan det naturligvis ikke måle sig med hvad de unge kunne få ved at være podere, men den tid er ovre.
-Jeg er ret sikker på, at vi ligger okey i forhold til andre – i hvert fald her hos os.
Hun mener også, at de unge skal se det som en mulighed for at have en sommer hvor de kan få en masse timer og tjene en god løn, så de kan koncentrere sig om skolen i vinterperioden

Oplyse de unge

For at få flere unge indenfor branchen mener hun at virksomhederne skal gøre mere ud af at brande fortællingen om at det er sjovt, og man kan få en masse nye bekendtskaber og være en del af et fantastisk fællesskab.
-Her hos os er de også gode til at lave fælles arrangementer og lave nogle gode forhold, som også betyder noget for de unge.
Samtidig skal de unge være glade for at gøre en forskel for andre og nyde at have med mennesker at gøre.
-I hvert fald skal de se det som en mulighed for at få en megafed sommer sammen med gode kolleger og muligheden for at knytte nye venskaber. Og jeg synes de skal give det en chance, afslutter Lina Sofie.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events