Blokhus

Livredderne er klar

Sikkerhed til badegæsterne på Blokhus Strand
Livredder poul

Fredag den 23. juni er kystlivredderne tilbage på Blokhus Strand og klar til endnu en sæson, der forhåbentlig byder på mange gode badedage. Livredderne holder øje med badegæsterne hver dag kl. 10-18 frem til den 16. august. Børn og voksne er velkomne til at komme forbi tårnene til en snak med livredderne, der er klar til at fortælle om forholdene på stranden og til at give gode råd om badesikkerhed. Traditionen tro åbner livreddertårnene på strandene i hele landet på dagen, hvor skolebørnene går på sommerferie – den 23. juni. 

25 års jubilæum og hindbærsnitter

I anledning af, at TrygFonden Kystlivredning i år kan fejre sit 25 års-jubilæum, byder livredderne på hindbærsnitter til de første badegæster på alle 35 strande og havnebade på åbningsdagen. Vejrudsigten tegner til, at det bliver en forrygende start på badesæsonen, og livredderne håber derfor at møde rigtig mange på strandene i år.

– Livredderne har trænet hårdt hele foråret, og de glæder sig meget til at komme ud på strandene og møde badegæsterne. En vigtig del af livreddernes job er at forebygge, at ulykkerne sker, og hjælpe badegæsterne til at færdes sikkert i vandet. Så kom endelig forbi livreddertårnet til en snak, når du er på stranden. Livredderne viser gerne deres livredderudstyr og fortæller om deres arbejde, og de er naturligvis klar til at træde til, hvis der er badegæster, som har brug for hjælp, fortæller René Højer, projektchef i TrygFonden.

Lær børnene at svømme og at være trygge i vandet

René Højer opfordrer samtidig forældrene til at bruge sommeren til at gøre børnene trygge i vandet. Hos livredderne kan man få inspiration til lege og øvelser, som hjælper børnene til at blive mere sikre i vandet og lærer dem, hvordan man redder sig selv og andre.

– Det er vigtigt, at børn lærer at svømme, fra de er små, så de kan begå sig sikkert i vand. Vi ved, at det kun er ca. halvdelen af befolkningen, der mener, at de er svømmeduelige og dermed kan svømme 200 m i ét stræk. Samtidig har hver fjerde dansker været tæt på at drukne. Derfor gør vi meget i løbet af badesæsonen for at inspirere og vejlede forældrene til sjove og lærerige lege og øvelser i vandet. Så man skal endelig spørge livredderne til råds og kigge på det materiale, som livredderne har med ud på strandene, siger René Højer.

I 2022 gennemførte TrygFonden Kystlivrednings livreddere 67.469 indsatser, hvoraf de 22 betegnes som aktioner, hvor personer var i livsfare.

livredder 2 blokhus
livredder 2 blokhus

Tag til en strand med livreddere

I år har TrygFonden Kystlivredning livreddertårne på 35 strande i hele landet, og skal man på stranden, opfordrer livredderne til, at man vælger en strand med livreddere.
– Alle kan blive overrasket i vandet, og farlige situationer kan opstå på et øjeblik. Derfor anbefaler vi, at man er yderst opmærksom på hinanden – særligt på børnene – og på hvordan vinden og vandet opfører sig, da selv små ændringer i vejret kan påvirke badeoplevelsen. Livredderne holder hele tiden øje med både badende, vand- og vejrforhold, så de kan guide badegæsterne til den mest trygge dag på stranden og træde til, hvis man får brug for hjælp. Så vælg meget gerne en strand med livreddere, når du og familien skal i vandet, siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.

De 5 baderåd

1. Lær at svømme
2. Gå aldrig alene i vandet
3. Læs vinden og vandet 4. Lær stranden at kende
5. Slip ikke børnene af syne

Læs om fantastiske oplevelser og events