Nyheder
imported

Livredderne træner på livet løs

Meteorologerne lover byger og blæst i den kommende uge. Det betyder umiddelbart færre badegæster ved landets strande og havnebade, men der er stadig masser at lave for livredderne i TrygFonden Kystlivredning.

En klassisk badedag ved stranden forbindes ofte med høj solskin og varme temperaturer. Men bare fordi vejrudsigten byder på vådt og blæsende vejr, er det ikke ensbetydende med mennesketomme strande. For sådanne dage tiltrækker masser af surfere og kitesurfere, ligesom mange sommerferiegæster fortsat vælger at gå ture på stranden. Danskernes stigende interesse for åbent vand-svømning giver også livredderne ekstra at holde øje med.

– Surfere og kitesurfere elsker blæsevejr og store bølger. Heldigvis er de fleste gode til ikke at tage på vandet alene, men det gælder ikke alle. Vi har oplevet dage, hvor vi har måtte hente flere end ti kitesurfere ind, fordi de ikke selv har kunnet klare det, fortæller René Højer, programchef i TrygFonden, og fortsætter:

– Stranden er også et sted, der altid tiltrækker mange turister, som trods gråvejr lige skal dyppe tæerne eller gå tur på stranden. Og så kan vi mærke, at åbent vand-svømning er blevet mere populært, og her er det jo ligegyldigt, om det regner.

Netop den voksende interesse for åbent vand-svømning får TrygFondens kystlivreddere til at komme med en klar opfordring:

– Vi vil stærkt anbefale, at man så vidt muligt svømmer i et område med livreddere og i hvert fald aldrig svømmer alene. Det er også godt at gøre sig selv synlig med en badehætte i en stærk farve og gerne en såkaldt havtaske, der er en oppustelig pude, som man kan bruge til opbevaring, men også holde fast i, hvis man fx pludselig får krampe eller kræfterne slipper op, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat, TrygFonden Kystlivredning.

Skulle vejret blive så kedeligt, at ingen søger til landets strande og havnebade, holder livredderne alligevel ikke fri. Så står programmet på træning og vedligeholdelse af udstyr.

– Vi vil naturligvis helst have dejligt sommervejr, så både danskere og turister kan nyde vores mange gode badesteder rundt omkring i Danmark. Det er jo derfor, vores livreddere overhovedet er der. Men på vores breddegrader må vi også finde os i gråvejrsdage, og disse dage er ideelle for livredderne til at få trænet redningsøvelser både til vands og til lands. De gennemgår og funktionstester også deres udstyr, så alt er klar, når solen igen får overtaget og lokker badegæsterne til vandet, siger Anders Myrhøj.

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events