Nyheder
imported

Livreddertårnet på Blokhus Strand fejrer 20-års fødselsdag i år

Tårnet åbner 25. juni og holder øje med gæsterne de næste otte uger

Tekst: Presse Foto: Poul Nymark

Når de specialuddannede livreddere fra TrygFonden Kystlivredning åbner livreddertårnet på Blokhus Strand 25. juni, er det en helt speciel dag.
Det er nemlig 20 år siden, at TrygFonden Kystlivrednings velkendte rød-hvide livreddertårn blev indviet på stranden.  

Fødselsdagskage
Over de næste otte uger vil livredderne holde øje med strandgæsterne hver dag fra kl. 10-18. I år er det 20 år siden, at livreddertårnet blev indviet på stranden, og TrygFonden Kystlivredning har været glade for at passe på badegæsterne igennem årene. 
– Vi har altid haft et godt samarbejde med kommunen om livredderordningen, og jeg ved, at vores specialuddannede kystlivreddere har haft mange gode timer med de lokale strandgæster og turisterne. De år, vi har været med til at gøre stranden mere tryg, har været en stor fornøjelse, siger René Højer, programchef i TrygFonden.
I anledningen af livreddertårnets 20-års fødselsdag byder livredderne på fødselsdagskage til strandgæsterne 25. juni fra kl. 10.00. 

Badesæson i gang
Starten på badesæsonen er samtidig en markering af genåbningen af Danmark for de mange vandglade danskere, som har måttet undvære svømmehallen i løbet af vinterens og forårets nedlukning.
Kystlivredderne har på trods af nedlukningen trænet og glæder sig til at tage imod børn og voksne på de 38 strande og havnebade, hvor TrygFonden Kystlivredning er til stede. 
– Vi glæder os særligt meget i år til at åbne for badesæsonen efter en længere periode med restriktioner og ringe muligheder for at lege i vand. Strandene trækker traditionen tro rigtig mange til, når vejret viser sig fra sin gode side, og der er mange, som i lang tid har savnet at svømme og bade, mens svømmehallerne har været lukkede. Men nu er vores livreddere klar på strandene til at skabe tryghed for badegæsterne og hjælpe med gode baderåd, siger René Højer.
I 2020 gennemførte TrygFonden Kystlivrednings livreddere 75.864 indsatser, hvoraf de 34 betegnes som aktioner, hvor personer var i livsfare.
 

Vælg en strand med livreddere
Når turen går til stranden i løbet af sommeren, opfordrer TrygFonden Kystlivredning til at vælge en strand, hvor der er livreddere.
– Det giver en ekstra sikkerhed, når der er livreddere, som holder opsyn og er klar til at gribe ind. Hvert år er der badegæster, som bliver overraskede over fralandsvind eller fanget i revlehuller og stærk strøm langs moler og høfder, og selv den bedste svømmer kan komme i vanskeligheder og få brug for hjælp. De rød-gule livredderflag i strandkanten markerer det område, hvor livredderne holder særligt øje, og hvor de har tjekket badeforholdene, når de åbner tårnet om formiddagen. Så der får man den bedste sikkerhed, når man går i vandet, siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.  

De 5 baderåd
1. Lær at svømme
2. Gå aldrig alene i vandet
3. Læs vinden og vandet
4. Lær stranden at kende
5. Slip ikke børnene af syne

Læs om fantastiske oplevelser og events