Løkken

Løkken Bryghus solgt

Brygmester fra Vraa har overtaget bryggeriet

En stigende efterspørgsel på øl og deraf manglende kapacitet har ført til at brygmesteren på Vraa Bryggeri, Kent Bastian Boalth (53 år) og hans kone Louise Bastian Boalt (47 år) for nylig har købt Løkken Bryghus.
Parret, der har sommerhus i Blokhus, men egentlig  er bosiddende i den lille by Hundborg i Thy, har siden 2022 stået i spidsen for Vraa Bryggeri Aps.

Vrå Bryghus A/S var indtil da baseret på social økonomisk virksomhed og frivillige, og da det kan være svært at rekvirere frivillige kræfter besluttede de i sin tid at leje det ud til brygmesteren fra Thy.
Det viste sig at være en god beslutning, for den passionerede brygmester fik for alvor gang i ølbrygningen og faktisk i så stor stil, at produktionen ikke kunne følge med efterspørgslen.
Da muligheden så bød sig, slog han til og købte Løkken Bryghus, og i påskedagene var der indbudt til ølsmagninger, som blev taget rigtig godt imod.

Kvalitet og smag følges ad

Alt øl fra de to bryghuse er håndbrygget økologisk øl.
-Vi kunne sagtens få øllene brygget på et af de større bryghuse, men det vil vi ikke. Vi vil ikke gå på kompromis med kvaliteten, fastslår han.

Bryggeren har også de bedste forudsætninger for at lave håndbrygget kvalitetsøl, for han er oprindeligt udlært på Thisted Bryghus som Diplombrygger tilbage i 2008. Her lærte han at smagfuld øl og historiefortælling følges ad, og det har han taget med sig videre. Han producerer flere lokale øl rodfæstet i det lokale miljø herunder bl.a. en Ingstrup Øl med valle fra Ingstrup Mejeri samt Spelt Øl og Stout med råvarer fra Kornets Hus ved Hjørring.

Fremover vil han også producere øl, der signalerer Vesterhavet og Løkken. Han fortæller, at de f.eks. laver en IPA, der hedder Flagskibet og en pilsner, der kaldes Falderebet.
For at få succes med ølbrygning er der flere elementer man skal være opmærksom på ifølge den erfarne brygmester.
-Hvis man er passioneret, bruger mere tid på sit håndværk og samtidig anvender bedre råvarer, så bliver det ganske enkelt et bedre resultat, fortæller han. Sådan er det jo også med mad. Det smager bare bedre, når der er kælet for det.

Fremtidsmusik

Den kommende tid vil bryggerparret videreudvikle produkterne. De vil også forsøge sig med noget mad sammen med ølsmagningerne og lørdag eftermiddage forventer de at kunne tilbyde øl, spisning og musik. Men det er fremtidsmusik.

Foreløbig er Løkken Bryghus åbent fredage og lørdage, hvor interesserede er velkomne til at kigge indenfor. Når sommerferien begynder vil der være åbent hver dag.

Læs om fantastiske oplevelser og events