Blokhus

Lokale specialiteter og kunst til Pinsemarked

 | FOTO: Poul Nymark
Ægte markedsstemning på Blokhus Torv

Til Pinsemarkedet lørdag 18/5 maj kl. 11.00-15.00 fristes der med et væld af danske, græske og mellemøstlige lækkerier og specialiteter.
Det populære marked er en tilbagevendende begivenhed, der tiltrækker både lokale og turister til byen og er kendt for det brede udvalg af fisk og sæsonaktuelle grønsager, lokalt produceret kød, vin, brød, spiritus, chokolade og honning.

Boderne er et sandt mekka for de mange gæster at gå på opdagelse i. Der er en dejlig stemning alt imens duften spreder sig og synet af de mange friske råvarer lokker kunderne hen til boderne.

Under parasollerne byder de fleste udstillere også på lækre smagsprøver inden du køber en bid af Nordjylland med hjem. Udover de mange spiselige varer, så vil der også være et udvalg af lokale håndværksprodukter, såsom f.eks. pileflet, havekunst og keramik.

Markedet vokser

Råvaremarkedernes popularitet bliver ved med at vokse både blandt stadeholdere og gæster. Det er attraktivt for udstillerne at vise varerne frem, og de besøgende nyder den afslappede stemning.

– Vi afholdte også Påskemarked i år, og jeg har aldrig set så mange mennesker i Blokhus før, udtaler Poul Andersen, formand for Hune-Blokhus Borgerforening. Der var lange bilkøer, for at komme ned til Blokhus. Det er helt sikkert en oplevelse folk gerne kører efter. Det er både en hyggelig og autentisk oplevelse, vurderer han umiddelbart som årsagen til markedets succes.

Det, at være udstiller, er også eftertragtet. Der bliver flere og flere fra gang til gang, og det glæder formanden.

– I år forventer vi at komme op på 34 boder, som også er flere end nogensinde, og hele torvet vil derfor være fyldt. Vi er ret sikre på, at det igen i år vil være en god oplevelse, og der vil garanteret være noget for enhver smag. Vi ser derfor frem til at byde alle velkommen til en festlig dag på torvet i Blokhus. Arrangørerne, Hune-Blokhus Borgerforening og Erhvervsforeningen Destination Blokhus, siger at Blokhus Pinsemarked vil være en begivenhed, som man ikke bør gå glip af.

Læs om fantastiske oplevelser og events