Aabybro

Opgør med 2 straffe, 3 røde kort og 250 tilskuere

Fremad Nørhalne – Biersted IF: 3-1 (1-1)
(11.) brændt straffespark Jens-Kristian Sørensen, Biersted
0-1 (34.) Jens-Kristian Sørensen
1-1 (38.) Christian Rasmussen (assist Mikkel Hjortshøj)
2-1 (61.) Nikolai Winther (straffespark)
(78.) Rødt kort Michael Madsen (målmand – IFN)
(87.) 2. gule kort Anders Bang Nielsen (Biersted)
3-1 (88.) Kim Jeppesen (Asger Villadsen)
(90.) Rødt Kort Jakob Pedersen (Biersted)

Nørhalnes Michael Madsen redder straffepark. Foto: Vores Jammerbugt

Det er mange sæsoner siden, at førsteholdene fra Fremad Nørhalne og Biersted IF har mødt hinanden, men mandag aften 31. august blev lokal opgøret spillet på Nørhalne Stadion med knap 250 tilskuere på plads.
Samtidig var det topkamp i puljen mellem nr. 1 Biersted og nr. 2 Nørhalne. Og opgøret havde alt. Godt spil med gnist og gejst og masser af stemning på lægterne.

Christian Rasmussen udligner til 1-1. Foto. Vores Jammerbugt

Røde kort og straffespark
Biersted IF fik efter 11 minutter tilkendt straffespark for hånd på bolden i feltet, men Jens-Kristian Sørensen måtte se sit ellers gode spark reddet af IFN-målmand Michael Madsen.
Men Jens-Kristian Sørensen bragte Biersted foran efter 34 minutter på et fladt skud fra kanten af feltet efter et indlæg fra venstre.
Blot fire minutter senere udlignede Nørhalne, da et fladt indlæg fra højre af Mikkel Hjortshøj blev rettet, af inden Christian Rasmussen kunne score.
I 2. halvleg fik Biersted gult kort efter 50 minutter og et nyt efter 58 minutter, hvor der også blev dømt straffe for hånd på bolden i feltet, og på det scorede Nikolai Winther sikkert til 2-1 til IFN.
Spændingen steg yderligere efter 75 minutter, da Fremad Nørhalne fik smidt målmand Michael Madsen ud, hvor der blev fløjtet for en hensynsløs tackling uden for feltet efter en for kort tilbagelægning.
Men Biersteds Anders Bang Nielsen fik sit andet gule kort efter 87 minutter, og Kim Jeppesen scorede på hovedstød ved bagerste stolpe blot minuttet senere.
Sidst i kampen vurderede dommeren, at en Biersted-spiller brugte hånden til at stoppe en friløber, og det udløste endnu et rødt kort.

Biersted bedst i 1. halvleg
– Det var en god kamp, hvor der blev gået til den. Vi er med afstand det bedste hold i 1. halvleg og skulle føre med et par mål, siger Biersted-træner Tejs Rytter.
– I 2. halvleg blev kampen præget af, at vi fik et par gule kort. Jeg er utilfreds med, at vi fik gult kort, da vi begik straffe, mens Nørhalne ikke fik det, da de begik straffe for samme forseelse, siger han.
– Men Nørhalne kendte sin besøgelsestid, og vi tabte i dag til et hold, der var skarpere, men vi vidste godt, at Nørhalne ville være med i toppen, siger Tejs Rytter.
Biersteds bedste var Casper Mariager skarpt forfulgt af Kasper Vinther.

Nørhalne havde overskuddet
Fremad Nørhalnes træner, Jesper Nielsen, lægger ikke skjul på, at Biersted dominerede 1. halvleg.
– Vi var på hælene. De spillede godt, mens vores spil ikke hang sammen, Vi stod forkert centralt på banen, men defensiven reddede os, siger han.
– Vi foretog et par udskiftninger i pausen, og det ændrede kampen. Jeg ved ikke, om vi havde fortjent at vinde, men vi havde et fysisk overskud, og vi har noget at bringe på banen fra bænken af, og det bliver udslagsgivende i denne kamp, siger Jesper Nielsen.
– Biersted er klart det bedste hold, vi har mødt, men vi fik pakket deres angribere ned, og det er Alexander Grøne Larsens og Mads Christensens fortjeneste, siger træneren.
Stemmerne gik dog til  Kasper Svendsen og Nikolai Winther.
(se flere fotos fra opgøret nederst i artiklen)

Jetsmark – Trekroner IF: 0-0 (0-0)

Som resultatet antyder, var kampen en tæt affære, men alligevel var Jetsmark IF skuffede over ikke at have vundet kampen.
– Det var en god kamp, selv om der ikke blev scoret, og det er også ufatteligt med de mange chancer, der var i kampen, fortæller Mathias Højer, træner for Jetsmark IF.
– Trekroner gjorde det rigtig godt i 1. halvleg, men vi tog over i 2. halvleg. Vores udgangspunkt var at spille til nul, og så skulle chancerne nok komme, siger han.

Trekroners redningsmand
Og det gjorde også efter pausen, hvor Jetsmark IF pressede på – særligt i de sidste 20 minutter.
– Vi havde seks store chancer, som vi brændte. Så vi var skuffede efter kampen, men Trekroners målmand er virkelig god, siger Mathias Højer.
Efter de første 5 spillerunder er han resultatmæssigt ikke helt tilfreds.
– Vi havde håbet at have 2-3 point mere, og særligt i kampen mod Thise skulle vi have haft point, siger han om 1-2 nederlaget.
– Men selve spillet har været rigtig fint, siger Mathias Højer.
Jetsmark har 5 point efter 5 kampe.

Anfører og spillende træner, Thomas Helbo. Foto: Vores Jammerbugt

Hune B – Skovsgaard B: 0-3 (0-1)
0-1 (8.) Mathias Brøndum
0-2 (60.) Oliver Dam Andersen (assist: Sune Myrup)
0-3 (80.) Sune Myrup

– Vi er et hold, hvor der har været lidt turbolæns, fordi vores træner har sagt op. Det betyder, at vi mister momentum og ikke tro på det, og derfor ikke får scoret på vores chancer. Når du føler, tingene går imod dig, så vælg du ofte de forkerte løsninger i de afgørende situationer, siger Thomas Helbo.
Han er midlertidig spillende træner og anfører for Hune B, der i sidste uge mistede træneren, som sagde op.
Første udfordring derefter var hjemmekampe lørdag 29. august mod Skovsgaard.
– Jeg synes, det var en meget lige kamp. Men de scorede på to langskud og en omstilling. Vi havde flere muligheder, men fik ikke scoret, siger Thomas Helbo, der også tidligere har været træner i Hune B, hvor han har spillet i – nærmest – årtier.

Vigtigt lokalopgør i vente
– Vores spillere arbejder hårdt for sagen, og til næste kamp skal vi tro på, at vi kan få tingene til at fungere. Vi skal væk fra den lille tendens, der er til at hænge med hovedet, når tingene ikke lige går vores vej. Vi skal tilbage til det simple spil, vi har mange dygtige spillere, siger Thomas Helbo.
Hune B. får søndag 6. september kl. 13 besøg af Jetsmark i et meget vigtigt lokalopgør.
Hune B er næstsidst på den ene af de to direkte nedrykningspladser med 3 point, mens Jetsmark IF er 3. sidst med 5 point.

Skovsgaards anfører Mathias Brøndum scorede et flot mål. Foto: Vores Jammerbugt

Banket op i krogen
Skovsgaards træner, Jan Thorsen, kunne glæde sig over et særligt flot føringsmål, hvor anfører Mathias Brøndum på et drøn af et langskud bankede bolden op i trekantsammenføjningen uden chance for Hunes målmand.
– Jeg synes, vi sad godt på kampen. Hune havde tilløb til chancer, men kom ikke til de helt store muligheder, siger Jan Thorsen.
– Vores forsvar stod rigtig godt, og forskellen på de hold var, at vi var hurtigere til at slippe bolden og aflevere videre igen. Hune spillede fint, indtil de kom et stykke op på banen, så blev det ikke til mere. Vi havde flere chancer, vi ikke fik scoret på, men resultatet er meget passende, siger Jan Thorsen.
Skovsgaards bedste var Haakon Bennike, og fighteren var Lasse Hjorth.

Aabybro IF – Thise: 2-2 (2-2)
1-0 (20.) Mads Molbo Larsen (Brian Dorum)
2-0 (29.) Brian Dorum
2-1 (45.) Augustin Akena
2-2 (45.) Anders Borup

Tidligere mangeårig træner i Nørhalne, Leif Dyhrberg, nu bosat i Spanien, er hjemme på ferie i Danmark og skulle selvfølgelig se lokalopgøret. Ole Svendsen byder velkommen.

Læs om fantastiske oplevelser og events