Blokhus

Magiske julemåneder

Fortryllende og hyggelige juleoplevelser
Magisk jul

En fortryllende og stemningsfuld november og december er i vente.

Når vintermånedernes kulde begynder at bevæge sig ind over klitterne og dagene er kortere, bryder lyset frem langs vestkysten i Nordjylland.

Juleoplevelser i Blokhus

November starter med åbning af  Magisk Jul i Skulpturparken Blokhus. Når mørket sænker sig, skaber millioner af julelys en dejlig kontrast til den mørke himmel og en helt magisk julestemning. Den 20.000 m2 store skulpturpark er omdannet til et kæmpe juleunivers med farverige lys og lyd. De små stier leder dig igennem masser af boder med sødt og knas samt hyggelige butikker frister med alt, hvad der rimer på jul. Du kan besøge Magisk Jul alle dage pånær mandage samt 24. og 25. december. 

En af de øvrige store oplevelser er Blokhus Skøjtebane, som har officiel åbning 25. november. På den 450 m2 store skøjtebane, beliggende på Blokhus Torv, kan du få luftet skøjterne og afprøve dine færdigheder på isen. Har du ikke egne skøjter, så kan de lejes, og der er også små pingviner, der hjælper de mindste i familien.

skøjtebane (1)

Hvert hjørne af byen er omsluttet af en atmosfære af julemagi. Gader og butiksfacader er pyntet med et hav af julekæder, der lyser op i mørket.  Butikkerne bugner med julevarer og gaveideer, og restauranterne står for at stille sulten med julebuffeter og traditionsrige juleretter.

I Nissehuset hos Etly Klarborg i Moseby fejres julens komme hver søndag i advent. Ægte nisser med glimt i øjet gemmer sig i skoven og er klar til at drille gæster fra nær og fjern. Julemanden har slik i lommerne og i Nissehuset kan de røde næser varme sig på glögg og lune æbleskiver.

Etly klarborg Nissehuset_052

Julemarkeder og julekalender

Julemarkederne er en dybt forankret tradition. Små boder fyldt med håndlavet julepynt, unikke dekorationer, julebag og lokale delikatesser, der sammen med duften af julekrydderier og ristede mandler, kendetegner markederne. De unikke kulisser er en central del af årets julemarkeder og den hyggelige stemning skaber den gode oplevelse.   

Vi har samlet en liste med de bedste julemarkeder langs Nordjyllands vestkyst 

jul blokhus

Fra 1. december kan du også deltage i vores Julekalender.

Hver dag kan du åbne en låge og glæde dig til, hvad der gemmer sig af flotte præmier bag lågerne.

Du finder julekalenderen her

Men husk det er jo først til december, du kan lege med.

Julen her langs Nordjyllands vestkyst er magisk for både store og små.

Læs om fantastiske oplevelser og events