Pandrup

Majken er en af landets største velfærdstalenter

Social- og sundhedsassistent Majken Dunker fra hjemmeplejen i Saltum i Jammerbugt Kommune er kåret som et af 100 velfærdstalenter under 36 år i Danmark. Det er PenSam og FOA Ungdom, der kårer de unge talenter inden for velfærdsområdet.

En hemmelighed
Det kom som noget af en overraskelse, da Majken Dunker tidligere på måneden fik besked fra PenSam og FOA om, at hun var et af Danmarks 100 største velfærdstalenter. Det var hendes leder, Lene Borup, der i al hemmelighed havde indstillet Majken Dunker.
– Majken er det bedste eksempel på en meget faglig dygtig social og sundhedsassistent. Hun går ind i alle opgaver med stor ansvarlighed og engagement, og så er hun vellidt af borgere og kolleger. Majken arbejder i dag som planlægger – en krævende opgave, der kræver høj faglighed, gode samarbejdsevner med mange faggrupper, og forståelse for arbejdet i en politisk styret organisation med visiterede ydelser, fortæller hjemmeplejeleder Lene Borup, som grundene til, at hun indstillede Majken.

En overraskelse
Sammen med de øvrige velfærdstalenter bliver Majken fejret torsdag 27. maj. Her vil der være taler fra Social- og Indenrigsminister Astrid Krag, Forbundsformand for FOA Mona Strib og PenSams administrerende direktør Torsten Fels. Det bliver virtuelt af corona-årsager, så Majken deltager fra arbejdet i selskab med sin chef.
– Jeg er vældig overrasket og meget glad for kåringen. Men jeg er meget ydmyg om det, og indtil nu er det faktisk kun min nærmeste familie og Lene, der ved det. Samtidig betyder det meget for mig, at de visioner, og det jeg bidrager med i mit arbejde, bliver værdsat, siger Majken Dunker.
Faget og opgaverne kender Majken fra flere sider. Fra 2011 og frem til 2019 arbejdede hun som social- og sundhedsassistent, hvor hun kørte ud til borgerne i hjemmeplejen. I sommeren 2019 begyndte hun som assistent til planlæggeren, der koordinerer besøg og visiteringer hos borgerne, og koordinere med det personale, der kører ud til borgerne. Et arbejde hun nu er hovedansvarlig for og har været det siden januar i år.
– Mit arbejde er spændende, vi er en stor enhed, hvor meget skal gå op. Jeg har helt sikkert en fordel ved, at jeg selv har været i marken, og kender til begge sider af arbejdet – det praktiske og omsorgen hos borgeren og den administrative planlægning. Jeg gør meget for, at vi kan imødekomme borgerne inden for de rammer, vi har. Derfor synes jeg også, det er min opgave at være med til at afstemme forventningerne mellem borgere, mine kolleger der er hos borgerne og selve visitationen. For mig handler det meget om at skabe forståelse, uddyber Majken Dunker.
Noget hendes leder netop kan genkende.
– Majken er empatisk, lyttende og omsorgsfuld over for alle. Ud over at være social- og sundhedsassistent, har hun uddannet sig til elevvejleder. Her viser hun også et stort engagement og glæde over at kunne bidrage med sin viden og kompetence. Majken er loyal overfor ledelsen og samtidig loyal overfor sine kolleger, forklarer Lene Borup.
Ud over den virtuelle fejring og den flotte anerkendelse, har Majken modtaget en gavekasse, et diplom og en beskrivelse af de 100 udvalgte talenter fra PenSam og FOA Ungdom.

Om Danmarks største velfærdstalent
Med Danmarks største velfærdstalent ønsker PenSam og FOA Ungdom at hylde talenter som pædagogmedhjælpere, social- og sundhedsassistenter og -hjælpere, portører og andre som arbejder med at hjælpe andre, og som gør en særlig forskel i deres daglige arbejde. Med kåringen sættes der fokus på faglig stolthed og rekruttering til fagene. Talenterne skal være under 36 år.

Læs om fantastiske oplevelser og events