Nyheder
imported

Man kan bygge nyt i klitfredet område

I de idylliske klitområder ved Rødhus, Blokhus, Løkken og Lønstrup ligger der nogle af de første sommerhusområder - unikke områder med helt speciel karakter. Stik imod hvad mange tror kan det faktisk godt lade sig gøre at bygge nyt.

Nordjyske vestkyst:

I de idylliske klitområder ved Rødhus, Blokhus, Løkken og Lønstrup ligger der nogle af de første sommerhusområder – unikke områder med helt speciel karakter. Stik imod hvad mange tror kan det faktisk godt lade sig gøre at bygge nyt.

Tekst: Redigeret af Update – Foto: Pressefoto

 

Det drejer sig nemlig om at gribe sagen rigtig an og tilpasse arkitekturen i det nye hus nænsomt til det oprindelige hus. EBK Huse har netop opført et af slagsen og 2 mere er på vej.

Huset er tegnet med udgangspunkt i EBK’s Strandlyst serie, men helt individuelt tilpasset arkitekturen, størrelse og højder i det gamle hus.

– Det hele startede med at Anne-Mette og Søren Nielsen kontaktede os og fortalte om deres drøm om et nyt fritidshus og om udfordringen med at deres grund ligger i klitfredet område, fortæller byggerådgiver Ole Jørgensen.

– I de tilfælde hvor vore kunder har helt specielle ønsker eller grundens forhold gør at vi skal tilpasse huset helt individuelt, indgår vi aftale om en Arkitektpakke, fortsætter han.

Længere proces

Det gamle hus blev gennemfotograferet og nøje opmålt, de lokale forhold studeret og et skitseprojekt blev til i samarbejde med Anne-Mette og Søren Nielsen. I januar gik ansøgningsprocessen i gang.

Jørgen Raagart, som er tegnestuechef hos EBK fortæller:

– En ansøgningsproces i Klitfredet området er en længerevarende proces. Det kræver tålmodighed da ventetiden på byggetilladelsen er lang og det kræver fleksibilitet samt at man nøje sætter sig ind i de lokale forhold.

Men når først byggeriet går i gang, så går det stærkt. Fra nedrivningen af det gamle hus i Rødhus og til afleveringen i marts gik der kun 11 uger.

Lokale underentreprenører

Alle huse tilpasses individuelt og firmaet har egen indretningsrådgiver der gennemgår alt materialevalg og indretning med kunden. Husene produceres på EBK´s fabrik i Slagelse og opføres af egne håndværkere, lokale underentreprenører står for fundament, VVS og El.

– Dermed sikrer vi en professionel lokal rådgivning, og brugen af lokale håndværkere sikrer kvalitet og service også i årene fremover” slutter Dorte Keinicke, som er salgsdirektør og anden generation i det familiedrevne firma.

Læs om fantastiske oplevelser og events