Blokhus

Margit og Kjeld Andersen udgiver deres erindringer

Et langt og oplevelsesrigt liv med ferie- og sommerhusbranchen kommer nu på tryk.
Stifterne af Sol og Strand, Margit og Kjeld Andersen, udgiver nemlig deres erindringer, hvor parret ikke alene skildrer, hvordan de skabte Sol og Strand med udgangspunkt i en sommerhusgrund i Lyngså i Nordjylland – men også den enorme vækst, der har ført Sol og Strand frem til en årlig omsætning på 600 millioner kroner.

Blev til en fond
Margit og Kjeld Andersen fortæller ligeledes, hvorfor og hvordan de besluttede at etablere Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld, som sikrer, at en væsentlig del af overskuddet fra feriehusudlejningen både giver mulighed for fortsat udvikling af Sol og Strand Feriehusudlejning A/S og i særdeleshed også yde støtte til velgørende organisationers arbejde.
Den første udlodning fra fonden fandt sted i december 2020, og her blev 10 humanitære foreninger udvalgt med et særligt blik for, hvad Margit og Kjeld Andersen havde af drømme, da de overdrog ejerskabet af Sol og Strand Feriehusudlejning A/S til fonden i 2019.
Desuden fremgår det af parrets erindringer, at Margit og Kjeld Andersen foreløbig har besøgt ikke mindre end 106 lande over hele kloden – og dermed i høj grad har oplevet verden.
-Vi er taknemlige over den tilværelse, som vi fik mulighed for at skabe os. Vi har set og oplevet verden samtidigt med, at vi fik mulighed for at skabe en virksomhed, hvor ejerskabet nu er overdraget til en fond, der støtter velgørende formål, siger Margit og Kjeld Andersen.
– På den måde kan Sol og Strand, som vi altid har betegnet som vores ”tredje barn” leve videre og medvirke til en forskel for andre. Vi er derfor glade for, at fonden igen kan udlodde til gode formål og glæder os over den fremtidige udvikling, både af Sol og Strand samt fonden, der fører vores livsværk og drømme videre, fortæller parret.

Et unikt præg
Og Sol og Strand har sat et unikt præg på dansk ferieturisme.
– Sol og Strand har haft en uvurderlig betydning for udviklingen af feriehusudlejning i Danmark, der er vokset til at blive en af Europas store turistindustrier med over 20 millioner overnatninger årligt, siger direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening, Carlos Villaro Lassen. 
-Udlejning af sommerhuse er gået fra at være en niche for 40 år siden til at være en bærende del af økonomien og arbejdspladser i mange kommuner i Danmark, og ikke mindst Sol og Strand har sat sit præg på denne udvikling. Det er enestående, at Danmark i dag har et fondsejet udlejningsbureau af højeste kaliber. Margit og Kjeld Andersen har sat et unikt præg på dansk ferieturisme gennem den højeste standard og service og medvirket til at skabe en industri med en omsætning på over 20 milliarder kroner årligt båret af private danskeres udlejning af deres sommerhuse, siger han.
Carlos Villaro Lassen. Tilføjer, at hele branchen anerkender den store indsats, som Margit og Kjeld Andersen har ydet og de resultater, de har skabt.
– Ikke mindst under corona-krisen har Sol og Strand formået at holde hjulene i gang, omstille sig til danske overnatninger, hjulpet grænselukkede tyskere, været med til at få åbnet grænserne og sikret husejerne en klar kommunikation og fastholdelse af deres værdier. Det er en unik indsats, og det bliver spændende at læse Margit og Kjeld Andersens erindringer, siger han.

Læs om fantastiske oplevelser og events