Blokhus

Masser af feriegæster i uge 7 i Blokhus

Der er et akut behov for flere sommerhuse til udlejning

– Selv om vinterferien er præget af vind og regn, så har Blokhus alligevel nydt besøg af mange feriegæster i uge 7 og 8.

Vækst i uge 7
Sommerhusbureauet Sol og Strand i Blokhus har i forhold til sidste år haft en vækst i udlejningen på knap 24 procent i uge 7, oplyser Per Dam, direktør i Sol og Strand.
Det er den uge, hvor størstedelen af de danske skoleelever har vinterferie.
Til gengæld har uge 8, hvor det udelukkende er de nordjyske skoler, der holder vinterferie, ikke været så eftertragtet en uge, og der er noteret et fald.

Der er flest gæster i uge 7. Foto: Sol og Strand

Flere udlejninger i 2020
– Men i lighed med 2019 forventer vi også vækst her i 2020. På landsplan har vi per dags dato udlejet seks procent flere uger end sidste år, og det er i særdeleshed i højsæsonen og efterårsmånederne, at vi oplever væksten, siger Per Dam.

Antallet af udlejninger ventes stadig at stige. Foto: Vores Jammerbugt

– Det er i øvrigt et billede, vi kan genkende fra tidligere år, og skal vi opnå højere vækst er der behov for – særligt i højsæsonen – at øge antallet af huse til udlejning, tilføjer han.

Behov for flere huse
Og ifølge Feriehusudlejernes Brancheforening er der, på landsplan, et akut behov for 5.000 flere sommerhuse og på sigt 10.000 flere sommerhuse for at imødekomme den stigende efterspørgsel.

Der mangler huse til udlejning. Foto: Vores Jammerbugt

Læs om fantastiske oplevelser og events